Det viser et helt usjarmerende bilde av et pompøst prosjekt. Hvilken overraskende uttalelse du kommer med, Jørgen (Broch – red.anm.), hvis du er riktig sitert, «Horten har manglet et hotell som er en attraksjon i seg selv». Vi, som både har Sjømilitære Samfund og Grand Hotell Åsgårdstrand!

LES OGSÅ (+): Foreløpig er det kun «prat», ingen avtale om nytt hotell på KJV: – Vi venter på en formell henvendelse

Det overrasker meg at kommunens ledelse viser en slik begeistring overfor hotellplanene både i havna og på KJV. Det er selvfølgelig greit å få inn noen millioner, men en selger ikke arvesølvet så lett. Det er viktig bevare naturen for rekreasjon og friluftsliv og gi fremtidige generasjoner plass til sine ideer.

Første bud for å få til noe i Horten: Lag noe som ikke «alle andre» har. Det finns jo SPA-hoteller over alt, ofte ganske kjedelige. Spa er oppskrytt.

Et storhotell i havna vil hindre både utsikt og offentlig bruk av havneområdet. Blant alle de forslagene som har kommet inn i forbindelse med høringsrunden, er bystrand og badstue: Tenk så flott det hadde vært med et oppvarmet saltvannsbasseng – og en badstue med utsikt mot sjøen? Det ville gledet byens barn og trukket turister til byen. Det kunne styrke folkehelsen og gi noe unikt til byens befolkning, der kan du bidra, Jørgen! Dra til Helsinki og bli inspirert!

LES OGSÅ (+): Mener Horten kan tøffe seg mer: – Det er plass til flere hoteller her

Noe annet som kunne føre til noe fint i Horten, er utsmykking av byen. Her kan du bidra med midler, Jørgen. Det er mange kjedelige, grå fasader (noen er «spritet opp» med farger og liv). La for eksempel Anders Kaardahl, som har laget de mest spektakulære bilder fra småbyen Horten i en årrekke, pryde byen. Det ville trukket turister hit slik Hundertwasser gjør i Wien, eller blåfargen i Sortland. Få fram det unike med kystperlen Horten: Skap bilder, historie, miljø. Noe som forsterker småbypreget og gjenskaper Hortens særpreg.

Det er mye å gripe fatt i for kunstnere, som kan gjøre oss stolte over byen vi bor i: Fiske, ferge, foto og festivaler. Kanalen og Kroa, kyststi og Karljohansvern. Lystlunden og landbruk. Lokalhistorisk senter. Marinen. Munch. Musikk. Misteltein og Midgard. Sjøfugl og strender. Elektronikk- og verkstedindustri. En grønn by med frodige hager og gamle, vakre trær.

Fordi Horten fortjener det, Jørgen!

LES OGSÅ (+): Industri- og bybyggeren Broch