Fant hjelp i å møte andre dyslektikere – starter lokallag for ungdom

INSPIRERT: Charlotte Emilie Randeberg leder av «Dysleksi Horten», Trine Akermann starter opp lokallag for dyslektiske ungdommer.

INSPIRERT: Charlotte Emilie Randeberg leder av «Dysleksi Horten», Trine Akermann starter opp lokallag for dyslektiske ungdommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Charlotte Emilie Randeberg har dysleksi. Selvfølelsen ble bedre da hun møtte andre dyslektiske ungdommer. Nå starter hun lokallag for å dele erfaringene med flere.

DEL

– Etter jeg fikk møte og ble kjent med andre ungdommer med dysleksi, føler jeg at en helt ny verden har åpnet seg for meg. Det betyr utrolig mye å finne noen som sliter med det samme som meg og som har forståelse, det mener jeg er ekstremt viktig, uttaler Charlotte Emilie Randeberg som ble medlem av Dysleksi Horten for omtrent ett år siden.

Les også: Julie har levd med feil diagnose i 14 år

Gjennom foreningen har hun deltatt på ulike arrangementer i regi av «Dysleksi ungdom». Det inspirerte henne til å starte et lokallag for hortensungdommen. Sammen med «Dysleksi Horten» er de nå klare til å realisere lokallaget. Det blir det første i Vestfold.

Slet på selvtilliten

– Å ha dysleksi vil si at du sliter med ord og tekst og at du kanskje ikke skriver like fort som alle andre. Med et lokallag for ungdom ønsker vi å formidle at dyslektikere er like bra som alle andre, uttaler leder av «Dysleksi Horten», Trine Aakermann.

For Charlotte Randeberg påvirket dysleksien selvbildet.

– Jeg fikk mangel på mestringsfølelse som førte til lav selvtillit. Ikke alle har forståelse for hva jeg sliter med. Det var ganske tøft, uttaler Charlotte som har forandret seg mye gjennom møter med «Dysleksi ungdom» i løpet av det siste året.

Blant annet har hun begynt å engasjere seg for saker som å tilrettelegge for dyslektikere i skolen.

– Jeg har selv fått kjenne på hvordan det er å gå gjennom skolesystemet som dyslektiker, og mener det er utrolig viktig at dyslektikere får den hjelpen de trenger, fortsetter Charlotte.

Les også: Ungdom mobbes i ny app

Kunnskap og sosialisering

Lokallaget er ment for ungdom mellom 13 og 26 år og har en rekke ulike formål.

– Vi ønsker at ungdommene selv skal være med å sette rammene for hva de ønsker å gjøre i lokallaget. Det kan for eksempel være helgesamlinger eller månedlige treff. Tanken er at gruppen skal være en kombinasjon av kunnskap og sosialisering hvor ungdommer kan bli kjent med andre som er i samme situasjon som dem, dele erfaringer og lære av hverandre, forklarer Trine Aakermann.

Artikkeltags