Blåser liv i nytt gratistilbud for ungdom: – De som begynner tidlig, er de som blir værende

UTENDØRS: Medlemmene i RØFF er mye ute på turer. Hva med å sove i et telt som henger mellom trærne, som en hengekøye?

UTENDØRS: Medlemmene i RØFF er mye ute på turer. Hva med å sove i et telt som henger mellom trærne, som en hengekøye? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

RØFF skal være et tilbud til ungdom som liker friluftsliv. Samtidig lærer de førstehjelp. Med tiden fører det kanskje til at de blir medlemmer av hjelpekorpset.

DEL

RØFF står for Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp. Tilbudet har eksistert i Horten tidligere, men ligget nede en stund. Nå blåser de nytt liv i ungdomsgruppa.

– Vi satser på turer både om sommeren og om vinteren, og så baker vi førstehjelp inn i opplegget, forteller nyinnsatt ungdomsleder Tommy Pedersen. Han overtar etter Per Arne Tønnesen, som var leder tidligere.

Naturlig tilnærming

Førstehjelpskunnskapen skal de unge få inn når det passer.

– Rundt leirbålet passer det kanskje å lære litt om brannskader. Og hvis vi skal ut på klatretur, kan det passe bra å snakke om hvordan man behandler ulike skader etter fall, forteller Pedersen.

Første samling var onsdag etter høstferien.

– Da kom det fire stykker. Det er en begynnelse, sier Pedersen, uten å legge skjul på at han håper flere kommer til etter hvert. – Vi er jo ennå i oppstartsfasen.

De unge får bestemme

Man finner all nødvendig informasjon på gruppas side på Facebook. Treffene skjer på onsdager. Hvis de ikke skal ut på tur, samles de for å planlegge turer.

– Da koser vi oss gjerne med litt pizza, forteller Pedersen. – Noe av hensikten med dette er jo å få unge bort fra TV- og dataskjermer en stund. I januar kommer vi med en helårsplan. Det blir mye opp til ungdommene selv å bestemme hva de har lyst til å gjøre.

Ikke alle er vant med friluftsliv fra før. Det kan de lære hvis de blir med i RØFF.

Gratis

– Hva koster det å være med i RØFF?

– Det koster ingen ting. Tilbudet er gratis. Og skulle man trenge utstyr man ikke eier selv, snowboard til en tur på fjellet for eksempel, kan ungdommene låne det her.

Tilbudet er myntet på ungdommer fra 13 til 17 år.

– Skulle det komme noen som bare er tolv, ser vi litt stort på det. Håpet er jo at de skal bli værende i Røde Kors, og etter hvert bli med i Hjelpekorpset. Det viser seg gjerne at de som begynner tidlig, er de som blir værende.

LEDER: Tommy Pedersen er ungdomsleder i RØFF Horten.

LEDER: Tommy Pedersen er ungdomsleder i RØFF Horten. Foto:

Artikkeltags