Selv om det regner og blåser, skofter ikke trofaste turgåere på Frisklivssentralen. Anette D. Borge og Kristina Danielsen var blant en gjeng på seks-sju stykker som travet inn i Hortensskogen. Målet var å ta noen ekstra øvelser på en åpen slette i skogen. Det blåste friskt, men det var slett ingen storm.

Hentet av ambulanse

– Det knaket i trærne, og noen kvister falt i bakken. Kanskje som et forvarsel på det som skulle komme. Da vi gikk fra sletta, hørte vi et voldsomt brak. Vi løp i alle retninger. Vi visste jo ikke i hvilken retning treet ville falle, forteller jentene etter skrekkopplevelsen.

LES OGSÅ: Derfor blir felte trær i Hortensskogen ikke fjernet

De tar kontakt med avisa for å advare andre mot å gå inn i skogen når det blåser friskt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Ei dame falt og skadet seg da hun forsøkte å løpe unna treet. Det traff bakken like ved der hun lå.

– Hun fikk skulderen ut av ledd, tror vi. Hun hadde så vondt at hun besvimte. Vi la henne i stabilt sideleie, og ringte etter ambulanse. Fra Sjømilitære Samfund kom de ut med puter og pledd, sier jentene.

LES OGSÅ: Visste du at Horten har 17 områder der du ikke kan gjøre som du vil?

Skoleklasse passerte like før

Like før treet falt, hadde en skoleklasse passert på stien der treet falt.

– Jeg er fortsatt helt skjelven. Jeg har aldri løpt så fort som da vi hørte det kraftige smellet. Heldigvis ble ingen truffet av treet denne gang. Jeg så flere trær, som kanskje kan falle. Derfor advarer vi folk om å gå i skogen når det blåser, sier Kristina Danielsen.