Biblioteket setter fokus på ung helse

VIL INFORMERE: Utover året ønsker biblioteket å informere ungdommer om en rekke ulike helsetemaer.

VIL INFORMERE: Utover året ønsker biblioteket å informere ungdommer om en rekke ulike helsetemaer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Biblioteket retter seg mot ungdommen og ønsker å sette fokus på helse og helseaparatene Horten har å tilby. Nå som nyåret er i gang starter de et samarbeid med helsesøstrene og legger vekt på psykisk helse.

DEL

– Nå i januar har vi hengt opp en helselapp med informasjon om psykisk helse. Mange har som nyttårsforsett å forbedre både det ene og det andre med seg selv, men kanskje skal vi heller sette den psykiske helsen først og ha som mål å være glad og fornøyd, forteller Aase Berit Antonsen, Katja Halvorsen, Simen Holtan og Jan-Egil-Holter-Wilhelmsen som jobber for bibliotekets ungdomsavdeling.

Vinn-vinn situasjon

Helselappen har de hengt opp ved «Hjørnet» i biblioteket, som er området i biblioteket laget spesielt for ungdom. Teksten på helselappen er det bibliotekar Aase Berit Antonsen som skriver, før hun sender den videre til helsesøstrene i Horten som legger til det de vet om temaet. Da Antonsen kontaktet helsesøstrene i Horten for å høre hva de tenkte om å samarbeide om dette fikk hun positivt svar.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi synes det er positivt med alle type helseopplysninger som ungdommer kan ha nytte av og tenker at det å inngå et samarbeid med biblioteket er en vinn-vinn situasjon og synes det er fint å jobbe sammen med dem som bistår til lokal helseopplysning, forteller teamleder for helsesøstrene i Horten, Trude Tomasgård.

Godt budskap

Det var Aase Berit Antonsen som kom med ideen, med hjelp fra Katja Halvorsen. 

– Ideen kom til meg da Katja fortalte at når hun ikke hadde noe å gjøre ender hun ofte opp med å gå rundt og lese på plakater som henger rundt omkring. Da tenkte jeg at det kan være en fin mulighet til å få gjennom et godt budskap på, forteller Antonsen.

Flere temaer

Videre ut året kommer vi til å henge opp nye helselapper med et nytt tema hver måned.

– Det er mange interessante temaer vi kan ta opp. Det kan for eksempel være kjærlighetssorg eller andre ting som påvirker ungdom og deres helse, forteller Aase Berit Antonsen.

Artikkeltags