Tusen takk til dere som holder Norge i gang

Av

Det er unntakstilstand i landet og over store deler av verden grunnet koronaviruset. Aksjemarkedet skjelver, arbeidslivet rammes hardt og velferdstjenestene belastes langt ut over hva som er normalt.

DEL

MeningerMennesker blir syke, både med milde og alvorlige symptomer og flere dør av dette alvorlige viruset. Til tross for alvorlig risiko for smitte, må viktige tjenester fortsatt gis til befolkningen. Her står ansatte i jobb hver eneste dag, ofte langt ut over hva man kan forvente.

Fagforbundet har inngått ekstraordinær avtale om overtid innenfor flere deler av helsesektoren, som kan iverksettes etter drøftinger med tillitsvalgte. Fagforbundet har lagt press på både regjering og opposisjonspartiene for å best mulig sikre arbeidstakere økonomisk, dersom man blir permittert eller på annet vis måtte miste sitt arbeid. Fagforbundet har nå også innført kontingentfritak for dem som måtte bli permittert eller står uten inntekt. Vi i Fagforbundet gjør det vi kan for at ansattes rettigheter og sikkerhet skal bli ivaretatt. Akkurat som dere gjør alt dere kan for å holde Norge i gang.

Derfor ønsker Fagforbundet å rette en takk til alle som deltar i den ekstraordinære dugnaden. Til alle dere som ikke bare risikerer egen helse, men som også bidrar til at andres helse og sikkerhet blir ivaretatt. Flere arbeider også frivillig for å hjelpe dem som er plassert i karantene og isolasjon. Dette er også et utrolig viktig arbeid for å lette situasjonen for alle som er rammet av denne unntakstilstanden.

Dere er alle uvurderlige og Norge er helt avhengig av dere. Ta vare på hverandre gjennom Omtanke, Solidaritet og Samhold. Takk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags