Når begge parter er like fornøyde med å signere en forpliktende samarbeidsavtale om at Horten kommune skal inn i Visit Vestfold og Visit Vestfold lover å jobbe godt for Horten, er det lett å forstå gleden i Best Western Horten Hotel onsdag ettermiddag..

Ikke bare fordi kommunalsjef Silje Vaadal og hennes avtalepartner, daglig leder Ellen Larsen i Visit Vestfold, hadde landets travleste ferje- og transporthavn badet i høstsol i ryggen. De hadde nemlig også allerede gått opp mye av samarbeidsøypa. Og er svært fornøyde.

– Signaturene våre er bare en formalitet for et godt og videre samarbeid, sa kommunalsjefen.

– Ja, vi er jo allerede veldig godt i gang, sa Ellen Larsen om den omfattende avtalen som dekker fem A4-sider. Den har fem vedlegg om konkrete tiltak fra Hortens side.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ:Fullt belegg på Kystledhytta

Partnerskap med Horten

– For oss i Visit Vestfold er det godt å få Horten og deres signatur på plass. Dere var inntil nå den eneste av byene med eget turistkontor og vertskap som ikke formelt var med på samarbeidet vårt.

– Dere har egentlig vært det i måneder og handling helt siden vi fikk i gang hotellet her, og i Åsgårdstrand, som turistverter. Men det er likevel greit å få også det formelle på plass, sa Ellen Larsen.

– For oss er det godt med et formalisert samarbeid. Vi i Horten har jo jobbet med strategien vår om at Horten skal være attraktivt å bo i, komme til og til å etablere seg i. Med Visit Vestfold kan vi få denne strategien vår ut til flere, sa Silje Vaadal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Kurset og drillet

Begge underskriverne var veldig klare på at samarbeidet Horten og Visit Vestfold er til glede for alle.

– Vi får en vinn-vinn situasjon når vi har 55 hoteller i Vestfold som er kurset og drillet av oss til å informere, og til å selge inn egen og andre byer. Vi har allerede startet opp med det, også før dagens signering, og skal bygge på med enda mer når vi tar en ny informasjons- og kursrunde igjen, sier Ellen Larsen.

– Det blir ikke som i gamle dager med turistsjefer som kunne alt om si by, og som gjerne konkurrerte med de andre i lille Vestfold. Med 55 hoteller og enda flerte ansatte hvor personalet kan litt om mye i Vestfold og mer om sin egen by, har vi altså fått muligheten til å få ut budskapet vårt om alle Vestfold-fordelene til mange fler, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

En medgangsbølge

For reiselivs- og turistnæringen i Horten som var spesialinvitert til samarbeidspresentasjonen onsdag, var dette noe som interesserte. Titt og ofte nikket de da presentatørene viste til fordelene ved Horten og Visit Vestfold, og styrken i samarbeidet dem imellom.

– Vi har så mye godt som skjer og ulike aktiviteter i Horten nå. Vi har bygd opp en medgangsbølge som vi skal forsterke framover, sa ordfører Are Karlsen til forsamlingen.

– Ja, når verden blir mindre og reiselysten større må vi ikke konkurrere med hverandre innenfor Norges minste fylke. Vi må samarbeide og vokse sammen, la Visit Vestfolds Ellen Larsen til.

LES OGSÅ:Solid vekst for hotellnæringen i Vestfold

En tier per hode

Kostnaden for Hortens deltakelse i Visit Vestfold er ti kroner i året per innbygger, noe som visstnok skal være god butikk for alle.

– Vi har ikke noen konkrete tall å vise til, men når vi vet at det var en grundig gjennomgang av reiselivs- og turiststrømmen siste gang i 2004 og at den viste en omsetning på fire milliarder kroner i fylket vårt den gangen.

– Og vi samtidig vet at reiseliv og turisttrafikk er en veldig voksende virksomhet i dag, så gir det bud om en god framtid for alle, sier Ellen Larsen i Visit Vestfold.