Vi har skummet fløten av de fineste naturopplevelsene i fylket og samlet flere turer som kan være aktuelle som fottur med familien. Turekspert og ordfører i Stokke, Erlend Larsen, som har skrevet bøker om turer i Vestfold har kommet med sine anbefalinger, turistforeningene i fylket er spurt om råd samt lesere av seks aviser.

LES OM FLOTTE TURER I HORTEN: Tre toppturer i Horten

LES OGSÅ: – Som å leve i et vakkert postkort

Topptur i nord

– I år setter vi fokus på våre toppturer i kommunen, sier Odd Willy Oterhals i Horten og Omegn Turistforening. Foreningen har plukket ut Utsikten, Adalsborgen og Slettefjell som tre gode turkandidater. Sistnevnte ligger 113 moh. og er et flott utsiktspunkt på Veggefjell.

LES OGSÅ: Turforslag i nordfylket

For den kresne

– Som ordfører er jeg veldig glad for den nye turstien rundt Rossnesodden ut mot Brunstad i Stokke. Den ligger i et fantastisk turområde for store og små. Stien er gruset opp og gjennomførbar med barnevogn (minus 100 meter i sør), sier Erlend Larsen. – På Rossnesodden er det dessuten nordvendt badestrand med flotte fasiliteter som badebrygge og badedusj, fjellknauser og natur som er spennende for barn å leke i. Stedet har også grill, benker og toalettanlegg ifølge Larsen.

For enklest å komme til Rossnesodden kjører du RV303 og tar av mot Brunstad.

– Det er parkering til venstre for rundkjøringen eller i enden av Brunstadveien, rett ved hyttefeltet, svarer Larsen et av medlemmene av Facebookgruppa «På tur i Vestfold». Gruppa har i løpet av kort tid fått mange følgere som deler bilder og turtips.

Turtips på nettet

«Med sine 145 moh. er Signalen Tønsberg kommunes høyeste topp. Navnet stammer fra klaffetelegrafen som sto her under Napoleonskrigen (1807-1814)», skriver en av medlemmene av gruppa «Turer i Vestfold» på Facebook. Til beskrivelsen er det lagt ved fem bilder av naturen og stien til Signalen. Du kan komme hit ved å kjøre til Gretteåsen eller Holt gård. Der er det også mulig å sette fra seg bilen.

Du kan finne flere tips på turgruppa eller ved å søke på «turtips i Vestfold» i din avis. Her kan du også dele egne erfaringer og anbefalinger.

Ut mot havet i sør

Hummerberget ved Gon i Larvik er en flott plass i all slags vær. Ønsker du å forlenge turen til det nesten «uendelige»…ja da kan kyststien, følges nesten helt til Kaupang. Stien blir mer tilrettelagt i 2015, forteller Tor-Arne Paulsen i Larvik og Omegns Turistforening.

LES OGSÅ: Dette er turforslag i sørfylket 

Utsikt fra Styggemann

– Jeg vil anbefale Styggemann. Der kan du se til Ferder, Oslofjorden, Kongsberg og Gaustatoppen. Turen er en «innetier» i klarvær, sier Roger Solheim i Sandefjord og Oplands Turistforening.

For å komme til Styggemann kjører du til Siljan, videre til Grorud, langs Myklevannet og Langedalen. Her starter du fotturen med lett stigning til flotte Sørmyseter. Så er det bratt terreng men fine stier.

LES MER OM: Styggemann