Nå er de som har kjøpt leilighet på Golftunet i ferd med å flytte inn. Av 16 leiligheter i første byggetrinn er alle solgt, bortsett fra én som er reservert. I andre trinn er 12 av 17 leiligheter solgt.

Noen som ikke angrer, er Morten Nilsen (53) og datteren Karoline. Etter en uke har de landet på at den 75 kvadratmeter store leiligheten i første etasje var et riktig valg for dem, skjønt de ikke har vært i tvil.

Morten hadde en stund forberedt salget av det store huset i Granlyveien, klar for et enklere liv.

– Det var helt tilfeldig at vi havnet her. En søndag i midten av juni kjørte vi rundt i Horten og kikket på leiligheter. I Elgstien og ved Indre havneby, men vi fant liksom ikke go'følelsen. I hvert fall ikke Karoline som har sine venner på denne siden av byen, forteller Morten.

LES OGSÅ: Fibernett i Åsgårdstrand utsettes nok en gang: – Det er svært frustrerende

Bråbestemte seg

Golftunet var ikke i deres tanker, før Morten tilfeldigvis så at det var visning der da.

Der ble de møtt med av Olav Tømmerstigen, Bjørgulf Gjessvåg og Rolf Mikaelsen, samt eiendomsmegler Andreas Rasch Wegger. De anbefalte en leilighet til fire millioner, noe som matchet Mortens ønske og økonomi.

– Da jeg kom inn i denne leiligheten her, visste jeg at dette var hjemme. Vi bestemte oss med en gang. Kjøpet feiret vi med en vaffel og kaffe på Golfkroa, sier Morten, før han korrigerer seg selv; Det hvite hus.

De liker særlig den store terrassen, og det at det er plener rundt.

Foreldrene kom etter

Da han fortalte om kjøpet til sine foreldre, og de kom for å se, bestemte de seg for å gjøre det samme. Nå blir det tre generasjoner Nilsen på Golftunet.

Ingen av dem er golfspillere, men en av sønnene kjøpte seg golfsett og er medlem av golfklubben. Morten ser ikke bort fra at han blir å finne på driving rangen han også. Nå får han bedre tid til båtliv og til Redningsselskapet som han har meldt seg inn i.

LES OGSÅ: Gry kjøpte hus i august: – Et mysterium at det ikke har blitt solgt før

Klar for nye minner

Flyttingen gikk som en lek, takket være venner som hjalp til med bæring og montering av nye møbler. De gamle møblene ble solgt og gitt bort. Morten ville starte med blanke ark i sitt nye hjem.

– Det er klart vi har mange fine minner etter 20 år i Granlyveien. Så skal vi skape nye minner her. Det er hyggelig naboer og Bjørgulf og Rolf kjenner jeg. Det er som om vi er en familie, sier Morten Nilsen.

Langt mellom golferne

Megler Benedikte Skogsholm er fornøyd med området, som det har blitt. Det er mange lokale kjøpere, fra 30 til 80 år. Enklest å selge er fire-romsene.

– Det ble sagt da de startet opp at dette ville være et sted for golfere, men det er faktisk ikke så mange av dem. Det er alle slags folk. De som har kjøpt er heldige, for det blir ikke bygget noe mer her. En annen ting er at boligene vil være bra for driften av kroa, med tanke på konfirmasjoner, bursdager og selskaper. Jeg er sikker på at flere nå vil ta søndagsmiddagen her, sier eiendomsmegler Benedikte Skogsholm i Privatmegleren.

LES OGSÅ: Byggestart til våren – tror det er marked for dyrere boliger også her