Siktet mann har erkjent straffskyld etter dødsulykken i Sandefjord

MINNES: Mange har lagt ned blomster og tent lys for å minnes den omkomne kvinnen. Foto: Atle Møller

MINNES: Mange har lagt ned blomster og tent lys for å minnes den omkomne kvinnen. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Innrømmer at det var han som kjørte ned ekteparet i 50-årene, hvor kvinnen døde og mannen ble skadet.

DEL

(Tønsbergs Blad) Politiet har søndag formiddag avhørt den siktede mannen 30-årene etter dødsulykken i Lahelleveien i Sandefjord fredag 12. april.

– Siktede har erkjent at det var han som var fører av den aktuelle Audi A3 og at det var han som kjørte ned ekteparet i 50-årene, hvor kvinnen døde og hvor mannen ble skadet, skriver politiet i en pressemelding søndag ettermiddag.

Den litauiske mannen representeres av advokat Ole Petter Breistøl i Fjordadvokatene.

Breistøl sier til VG at klienten hans har vært i sjokk etter påkjørselen.

LES OGSÅ: Siktet bilfører i Sandefjord har meldt seg for politiet

– Har vært i sjokk

– Han meldte seg jo selv for politiet i går, og har fortalt at han har vært i sjokk. Han hadde gått rundt i Sandefjord, og er ikke kjent der. Han skjønte etter hvert at han måtte oppsøke politiet og hadde gått til politistasjonen. Der var det stengt, så han gikk inn på en bensinstasjon og fikk de til å ringe til politiet, sier Breistøl.

Mannen erkjenner straffskyld for uaktsomt drap (strl. §281) og uaktsom kjøring (vegtrafikkloven §3).

– Utover dette vil politiet ikke gå ut med ytterligere opplysninger om hva siktede har forklart i avhør, melder politiet.

Jourhavende jurist, Tor Arnesson forteller at en del av etterforskning blirå finne ut om mannen i 30-årene var ruspåvirket da ulykken skjedde.

Arnesson forteller at det også er straffbart i seg selv, ikke å melde seg til politiet før det hadde gått så mange timer.

Den siktede, som litauisk statsborger, vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Vestfold tingrett mandag.

LES OGSÅ: Tommy (26) er helten som tipset politiet: – Det er takket være ham at vi klarte å pågripe mannen

– Kom til at det var riktig å melde seg

Advokat Ole Petter Breistøl er oppnevnt som mannens forsvarer.

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl til NTB.

Breistøl har tidligere fortalt TV 2 at siktede ikke har vært i stand til å avhøres tidligere.

– Han var i sjokk og hadde ikke sovet. Han hadde gått rundt hele natten og var helt utslitt. Hendelsen gikk sterkt inn på ham, og han kom til at det var riktig å melde seg, sier Breistøl.

Det var fredag kveld at et ektepar som var ute og gikk på gang og sykkelstien på Lahelleveien på Østerøya ble påkjørt av en personbil. Kvinnen ble kritisk skadd, og døde senere av skadene. Ektemannen fikk lettere skader.

Bilføreren skal ifølge vitner holdt stor fart, og skal etter ulykken ha stukket av fra stedet. Bilen ble funnet senere fredag kveld, mens mannen meldte seg til politiet i 16.30-tiden lørdag. Da vurderte politiet å gå ut med en etterlysning av mannen, med navn og bilde.

LES OGSÅ: Bilfører stakk av i sølvgrå bil

Artikkeltags