Nå må du belage deg på å måke innkjørselen

KREVENDE: Mannskapene i teknisk etat har holdt på i hele natt. Nå er det din tur.

KREVENDE: Mannskapene i teknisk etat har holdt på i hele natt. Nå er det din tur. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om 15–16 personer har jobbet i hele natt med å skrape veier, er det fremdeles strekninger der sjåfører bør være ekstra forsiktige.

DEL

Det har vært en travel natt for teknisk etat i Horten kommune. Mildvær og regn har gjort at brøytekanter langs veiene smelter og renner utover.

– Vi har holdt på i hele natt, 12–13 personer pluss noen fra innleide firmaer. Til sammen er vi vel 15 eller 16 stykker, sier beredskapsvakt Jon-Erik Hansen.

– Så nå har dere fått ryddet unna snø og is i hele kommunen?

– Det er nok ikke helt strøkent. I Åsgårdstrand har det vært noen kuldegrader i natt. Da fryser det fort på igjen. Det er fortsatt noen områder der veiene er sporete, der hvor det er mye gjennomslag. Da gjelder det å avpasse farten etter forholdene, og være ekstra forsiktig.

LES OGSÅ: Nå skal veiene skrapes

– Og så legger dere igjen en lite hyggelig overraskelse i form av ganske høye brøytekanter i folks innkjørsler?

– Ja, det blir brøytekanter. Det får vi ikke gjort noe med, dessverre. Vi har ikke kapasitet til å fjerne snøen fra sideveiene. Det er bare på den store skrapa vi har en slags «vinge» som sørger for at det ikke blir kanter.

LES OGSÅ: Brøytebilen smadret gjerdet til Hans Petter. – Skader vil oppstå, sier kommunen.

Sier Jan-Erik Hansen. Som har fått seg et par timers søvn i natt, siden sist han ble kontaktet av Gjengangeren, men som nå er på jobb igjen.

TA FATT: Brøytebilene kan ha lagt igjen en del snø og is i innkjørselen din. Det er bare å finne fram skuffa og gå i gang.

TA FATT: Brøytebilene kan ha lagt igjen en del snø og is i innkjørselen din. Det er bare å finne fram skuffa og gå i gang. Foto:

Artikkeltags