– Det blir en rask finale i Horten

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag offentliggjorde Tour of Norway etappene og løypene for årets ritt. Horten er målby på den første etappen 16. mai.

DEL

Presentasjonen skjedde på Ullevaal Stadion i Oslo, men Gjengangeren hadde alt tirsdag avslørt at Horten blir vertskap for målgang på den første etappen 16. mai.

Den saken kan du lese her: Tour of Norway kommer til Horten: – Det blir helt magisk

Pressekonferansen i Oslo ble ledet av Tønsberg-mannen Anders Linnestad i Tour of Norway-ledelsen. Han sa følgende om den første etappen fra Svelvik til Horten.

– Vi er tilbake i Vestfold for første gang på noen år. Etappen er en snartur innom Buskerud, før vi tar i bruk veier som har vært i bruk i sykkelritt i Vestfold i en årrekke. Dette er smale veier. Så beveger vi oss til kysten, før det blir to avsluttende runder i Horten. Det blir en rask finale i Horten. Runden er på 7,6 kilometer, og der vil det være stor fart, sa Linnestad, som har litt erfaring med stor fart på sykkel i Horten

Han ble nemlig juniornorgesmester i gateritt 1996. Da ble NM arrangert i Horten.

– Det er stor entusisame i Horten og Svelvik, og vi gleder oss til å komme dit, sa Linnestad.

Presentasjonen av Horten inneholdt flere flott luftfoto av Horten kommune.

LES OGSÅ: Ønsker sykkelfest i Horten, med målstrek i Storgata

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SYKKELSJEF: Anders Linnestad (med mikrofonen) presenterte Tour of Norway-løypene for 2018 for første gang torsdag. Bildet er tatt da Team Joker Icopal presenterte sine nye syklene for 2017-sesongen. Sykler laget av Bikeshop på Skoppum.

SYKKELSJEF: Anders Linnestad (med mikrofonen) presenterte Tour of Norway-løypene for 2018 for første gang torsdag. Bildet er tatt da Team Joker Icopal presenterte sine nye syklene for 2017-sesongen. Sykler laget av Bikeshop på Skoppum. Foto:

Torsdag sendte Tour of Norway ut følgende pressemelding

Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. Mai. I dag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo.

1. etappe: Svelvik - Horten, 186 km.
2. etappe: Hønefoss - Asker, 169 km.
3. etappe: Moss - Sarpsborg, 175 km.
4. etappe: Kongsvinger - Brumunddal, 218 km.
5. etappe: Moelv - Lillehammer, 154 km.

Innleder i Vestfold
Rittet vender altså tilbake til Vestfold, og en relativt flat etappe venter rytterne på den første etappen. Starten vil foregå ved vannkanten i Svelvik og tar en snartur innom Buskerud med passering av Konnerud og Mjøndalen før den igjen går inn i indre Vestfold. Deler av løypa går på smale og småkuperte veier med gode muligheter til å sette press på feltet. Den bratte stigningen ved ”Gregershullet” er kjent for de fleste norske syklister. Etappen avsluttes med to fartsfylte avsluttende runder i Horten. Her blir det folkefest!

17. mai igjen
Årets andre etappe er identisk med 17.mai-etappen i fjor. Start på Hvervenmoen ved Hønefoss og defilering gjennom et fullpakket feststemt sentrum av Hønefoss. Etappen er småkupert, og vi håper igjen på en fantastisk stemning farget i rødt, hvitt og blått på vår vei til Asker. De innlagte spurtene i Lierbyen og Åros samlet i fjor store folkemengder. I Asker blir det som i fjor to avsluttende runder med en tøff avslutning. Kan Edvald kopiere fjoråret?

Østfold – en gjenganger
Vi vender deretter nesa mot Østfold igjen på den 3. Etappen. Vi gleder oss til å komme tilbake til Moss og topp stemning i Kanalparken. Derfra er det en flat løype som venter rytterne. Vi gjester indre deler av fylket før vi igjen passerer ute langs kysten ved idylliske Hankøsundet og topp stemning i Saltnes. Finalen i Sarpsborg er den samme som de to siste år, og vil vi igjen få se Dylan Groenewegen først over streken?

Tour of Glomma
Rittets fjerde etappe er den lengste i rittets historie. Hele 218 km skal tråkkes mellom Kongsvinger og Brumunddal i relativt flatt terreng. Løypa slynger seg langs Norges lengste elv, Glomma. Hele seks ganger skal rittet krysse frem og tilbake over elva i løpet av etappen. En innlagt spurt i Elverum sentrum blir spennende, og ikke lenge etter denne får vi et grusparti på hele 7km. Løypa går deretter videre mot Gåsbu skistadion hvor det deles ut klatrepoeng før det hele skal avsluttes i Brumunddal i samme rundløype som 2017.

Finale i Oppland
Rittet skal for første gang avsluttes i Lillehammer. Etappen starter i Moelv, og passerer allerede etter 25 km målområdet i Lillehammer. Årets avslutningsetappe inneholder en rekke stigninger, og det skal kjempes om klatrepoeng ved Hafjell, Musdalen og Kanthaugen. Årets Tour of Norway skal avgjøres med to avsluttende runder i samme rundløype som 2017. Det er altså den beryktede VIP-veien som skal forseres, men denne gang ”bare” to runder. En krevende etappe som vil bidra til store utslag på sammenlagtlista.

Lag/deltakelse

Vi vil igjen få et sterkt startfelt i Tour of Norway. I skrivende stund pågår fortsatt forhandlinger med noen lag, og arrangøren håper å ende opp med totalt mellom 15 og 17 lag fra de to øverste divisjoner. Vi har allerede fått bekreftet at Edvald Boasson Hagen kommer med sitt lag, Dimension data,  Amund Grøndahl Jansen med Lotto NL- Jumbo og Odd Christian Eiking med Wanty Groupe Gobert.

Her er foreløpig lagoversikt over lag på World tour og Pro kontinenal nivå:
Team Dimension Data
Team Lotto NL - Jumbo
Bardiani  - CSF
Caja Rural - Seguros RGA
CCC Sprandi Polkowice
Delko Marseille Provence KTM
Euskadi Basque Country - Murias
Gazprom-Rusvelo
Israel Cycling Academy
Roompot - Nederlandse Loterij
Sport Vlaanderen-Baloise
Wanty - Groupe Gobert
WB Aqua Protect Veranclassic

 

I tillegg til at de norske kontinentallagene får kjøre rittet jobbes det også med et norsk landslag.

Artikkeltags