Vil ha Tour of Norway til Horten i 2018

TIL HORTEN: Sondre Holst Enger tar 2.-plass på den andre etappen av Tour of Norway 2016. Sykler for Team Norway i rittet.

TIL HORTEN: Sondre Holst Enger tar 2.-plass på den andre etappen av Tour of Norway 2016. Sykler for Team Norway i rittet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Linn Fagerberg i Høyre fremmet forslag om at avslutningen av Tour of Norway skal være til minne om Freddy Martinsen.

DEL

Fagerberg fikk full respons i alle de andre partine, men først må Horten bli valgt ut til å bli en del av neste sesongs Tour of Norway.

Kommunestyret behandlet saken på sitt siste møte.

LES OGSÅ: Ønsker sykkelfest i Horten, med målstrek i Storgata

Starte forhandlinger

Vedtaket går ut på at Horten kommune starter forhandlinger med Tour of Norway om å få kunne arrangere en etappe av neste års ritt, og da aller helst den siste til minne om sykkelentusiasten Freddy Martinsen.

Horten kommune har blitt forespurt om å være med på finansieringen av Tour of Norway 2018. Tilskuddet er på 500.000 kroner.

Det kan være som et rent kommunalt tilskudd, eller i samarbeid med det lokale næringslivet. Arrangøren vil knytte til seg lokale idrettslag som vil få betalt for dugnad under rittet.

LES OGSÅ: Horten får ikke Tour of Norway i 2017

Skape folkefest

Administrasjonen vurderer at merverdien for Horten kommune ligger i å skape folkeliv i sentrum gjennom å involvere de frivillige organisasjonene.

LES OGSÅ: Politisk støtte til Tour of Norway

En antatt dato for rittet i Horten er 16. mai. Målgang skal være i Horten.

Folkelivet i sentrum denne dagen skal også være det tradisjonsrike barnehagetoget og kanskje også arrangementet «Tour of Norway for kids». Kommunen ønsker også å legge opp til et kulturelt arrangement på torget denne dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.