(Sandefjords Blad)

Flyene fra Romania, Polen, Kristiansand, og Trondheim hadde alle små forsinkelser inn til Torp etter at Kong Vinter kom på gjensynsbesøk i slutten av april.

– Godt gjetta, det er snøen som gjør at vi har litt forsinkelser. Kollegaen min var oppe på taket og tok bilde av brøytetoget. Det brøytes og svipes og litt av hvert, selv om det er 28. april, ler markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Følg med

Forsinkelsene har vært på opp mot 45 minutter, og det betyr at flere fly også har blitt forsinket ut igjen fra Torp, selv om flyplassen er effektiv. Flyet til Gdansk var en time forsinket, mens flere av innenlandsflyene kommer seg litt senere av gårde.

Blant annet Widerøes rute til Bergen klokka 8.35 fikk ny tid 10.00. Følg med på tidene her, og husk likevel å møte opp i god tid til opprinnelige ruteplan, for ikke alle er forsinket.

Flyene ut var også forsinket. Ryanair fra Manchester, som skulle ha landet, 10.25 var i formiddag det flyet som var mest forsinket, med forventet landing klokken 11.45.

Sent på formiddagen avtok snøværet og nedbøren gikk etter hvert over til regn. Likevel har flere av avgangene fra Torp vært en halv til én time forsinket.

– Forsinkelser forplanter seg gjerne litt utover dagen, kommenterer Kleive-Mathisen.

Hun tok selv Bergen-flyet som skulle lettet klokken 13.50 fra Torp, men ble en time forsinket ut fra flyplassen. Da hadde det vært bart på bakken i et par timer, etter at det meste av snøen hadde smeltet eller blitt brøytet bort.

– Brøyteberedskapen vår har virkelig stått på. Her i Bergen skinner solen nå, så Østlandet har finvær i vente, forteller Kleive-Mathisen ved 17-tiden.

LES OGSÅ: Kvinne i 50-årene døde etter spark mot hodet av hest (+)

Forlenget beredskap

Kleive-Mathisen hadde på formiddagen ikke full oversikt over værforholdene ved andre flyplasser, men det har vært store lokale variasjoner den siste uken.

– Tidligere i uka var det Gardermoen som hadde rekordmange innstillinger, og da hadde vi ikke noen problemer, sier hun.

Selv om det i kalenderen er vår, måtte Torp holde på beredskapen i april, slik at de mannskapene har vært tilgjengelige.

– Vi har fulgt med på værmeldingen og hadde forlenget beredskapen slik at vi var godt forberedt til i dag. Det er viktig for oss å følge dette nøye, slik at vi kan gi god service både til de som reiser til og fra oss, og til selskapene, selv om det kommer dårlig vær i slutten av april.

LES OGSÅ: – Det skal komme store mengder nedbør i dag