(Tønsbergs Blad)

Mannen, som er norsk statsborger, ble pågrepet fredag kveld. Da hadde han først blitt avhørt som vitne etter å ha blitt hentet av politiet på toget ved Torp stasjon i 15-tiden.

Han sitter lørdag ettermiddag fortsatt i arresten, og har fått oppnevnt advokat Brynjar Meling som forsvarer.

– Beklager

Meling sier klienten er lei seg for det som skjedde.

– Han beklager overfor politiet og reisende at dette har skapt mye ubehag. Det er viktig for ham å understreke at ingen noen gang har vært i fare, sier advokaten.

Uten at han kan gå i detaljer sier han at det er noe mannen har forklart som har utløst aksjonen.

Fredag ettermiddag og kveld var det et stort oppbud av politi på Torp flyplass. Det ble holdt væpnet vakt ved alle inn- og utgangene, bombegruppa ble tilkalt og det var skarpskyttere på taket av et parkeringshus utenfor flyplassen. Aksjonen er nå avsluttet, og politiet er til stede med normal bemanning ved flyplassen.

Har bedt om prejudisiell observasjon

Om hva mannen har forklart, sier Meling:

– Det er observasjoner han har gjengitt som ikke stemmer med virkeligheten. Politiet fant grunn til å ta det han forklarte alvorlig, og når det viste seg at det ikke var riktig, ble han siktet.

– Har mannen erkjent straffeskyld?

– Hvis vilkårene for straff er til stede, erkjenner han straffeskyld. På grunn av omstendighetene har jeg bedt om en prejudisiell observasjon før han tar endelig stilling til det spørsmålet, sier Meling.

En prejudisiell observasjon er en foreløpig psykologisk undersøkelse som er med på å avgjøre om den siktede er tilregnelig eller ikke.

LES OGSÅ: Politiet trapper ned aksjonen på Torp

Politiet skriver i en pressemelding at mannen fikk endret status fra vitne til siktet i løpet av avhøret fredag kveld.

– Han er siktet for falsk forklaring og sitter nå i politiets varetekt, skriver politiet i en pressemelding lørdag ettermiddag.