Gå til sidens hovedinnhold

Fram med skøytene – her blir det skøyteis

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag begynte kommunen å lage skøytebane på Horten torg. Kulda avgjør når den blir klar.

Kulda de siste morgenene og værvarsel som lover kalde dager framover gjør at Horten kommune satte i gang onsdag formiddag med å anlegge skøytebane på Torget.

– Vi dro ut på formiddagen med snø for å lage vant og støttekant for å holde vannet innen banen. Da bestemte vi oss for å lage skøytebanen noe større enn i fjor. Populariteten da gjorde at vi syntes det var på sin plass med å lage en bane på over 500 kvadratmeter Dermed kan enda flere få muligheten til å kose seg her, sier Tommy Ilebakke.

Vente

– Når blir det?

– Det er faktisk kulda og været som avgjør det. Først må vi få laget en såle og få utjevnet det fallet som er på Torget mot Torggården. Deretter må vi sprøyte lag-på-lag til vi får en fin skøyteis, så det er for tidlig å kunne love noe nå, sier han.

– Dere kjører kanskje inn flere skift også slik at det kan sprøytes til alle døgnets tider?

– Vi skal se om vi ikke får til noe slikt. I mellomtida får folk møte seg med tålmodighet og holde seg unna isen til den er klar, sier Ilebakke.

LES OGSÅ: Ny skøytebane på Holtan

Benker

Mens folk venter på skøytebanen kan de allerede nå legge opp til kos og samvær på Horten torg. Kommunen har plassert ut benker til å sitte på, og en grillgryte til fri benyttelse. I tillegg er det lagt reservegress fra kunstgressanlegget i Lystlunden på plassen for å gjøre bakken grønnere og mykere.

Kommentarer til denne saken