– Han blir nå en ekte gjenganger, sier regiondirektør Øyvind Bladt Hagen i Amedia Buskerud og Vestfold om ansettelsen.

– Dette var drømmejobben da jeg startet i 2010. Og det var drømmejobben jeg forlot i november 2015. Og i 2019 er det fortsatt drømmejobben, jeg gleder meg veldig til å komme tilbake igjen, sier Torgeir Lorentzen som først starter opp i Gjengangeren 1. mars.

– Før det har jeg mange spennende prosjekter å fullføre i jobben min i Horten kommune.

Der jobber han som leder for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling.

–Horten kommune har vært en fantastisk god arbeidsgiver for meg og jeg har fått jobbe med veldig mye spennende. Jeg kommer til å savne mine flinke kolleger og ledere, sier Lorentzen.

Erstatter etterfølgeren

Jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder i Gjengangeren ble ledig 31. oktober da Audun Bårdseth informerte alle ansatte at han etter fire år hadde sagt opp sin stilling. Bårdseth var for øvrig den som overtok jobben etter Lorentzen.


– Siden da har vi hatt en prosess gående i samarbeid med leder av redaksjonsklubben i Gjengangeren, Ellen Johannessen, og representanter for Amedia Innholdsutvikling i Oslo. Det var seks søkere til jobben, og vi er veldig glad for at Torgeir takket ja da han ble tilbudt stillingen, sier Øyvind Bladt Hagen, og legger til:

– Jeg ser på de ansatte her at de likte dette, og jeg tror også Horten by blir glade for dette.

Fortelle historier

– Det var veldig rart å gå inn døra her nå, men takk for sist, startet Torgeir Lorentzen med å si da han tok ordet etter at de ansatte på Gjengangeren var orientert.

Noen programerklæring var det tidlig å komme med, men han hadde følgende å si om hvordan han ser på journalistikken i 2019 og framover.

– Den er under en konstant utvikling. Fra jeg begynte i 2010 til jeg sluttet i 2015 var det enorme forskjeller. Og fra da til nå er det enorme forskjeller. Men, i grunn for all journalistikk ligger det å fortelle historier. Historier skaper engasjement, sier Lorentzen.

Entusiasme

– Dette er en gledens dag for Gjengangeren. Vi ønsker Torgeir velkommen tilbake, i visshet om at vi får en redaktør som går helhjertet inn i det han engasjerer seg i. Vi vet han vil skape entusiasme i huset her, men er ganske sikker på at han vil det utenfor huset også, sier klubbleder for redaksjonen, Ellen Johannessen.