Tomme tribuner i storkampen: – Økonomisk er dette et stort tap for oss

HER BLIR DET TOMT: Årets storkamp i lokalhåndballen onsdag går for tomme tribuner i Nøtterøyhallen. Du kan se Nøtterøy mot Falk på tb.no.

HER BLIR DET TOMT: Årets storkamp i lokalhåndballen onsdag går for tomme tribuner i Nøtterøyhallen. Du kan se Nøtterøy mot Falk på tb.no. Foto:

Frykt for spredning av koronaviruset gjør at Nøtterøy Håndball stenger hallen for tilskuere når erkerival Falk fra Horten kommer på besøk til lokaloppgjør onsdag. Kampen kan du se direkte på tb.no – helt gratis.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Dessverre ser vi oss nødt til å spille kampen for tomme tribuner, sier daglig leder Roger Meyer i Nøtterøy Håndball.

Seriekampen i 1. divisjon mot erkerival Falk er årets kamp for Nøtterøy. Ikke bare fordi det er erkerivalen som kommer på besøk – og det er årets mest besøkte kamp. Oppgjøret var også valgt ut som såkalt «kronekamp» – og svært viktig for å skaffe klubben inntekter.

– Tanken med «kronekamp» er at alle kommer gratis inn. Så gir sponsorer og støttespillere en avtalt sum pr. tilskuer som dukker opp. Med 1.000 tilskuere i hallen ville vi tjent cirka 100.000 kroner, sier Meyer.

LES OGSÅ: Null korona-angst på Sølvcupen: – Men jeg er spent på hva som skjer neste helg

Stort økonomisk tap

Kampene mot Falk er normalt de desidert best besøkte for Nøtterøy i løpet av sesongen. Falk varslet tidligere denne uken at en blå horde skulle innta hallen for å gi bortelaget støtte mot nabofienden.

INGEN BLÅ HORDER: Falk har de siste dagene mobilisert for å fylle tribunene i Nøtterøyhallen. Det blir det ingenting av nå.

INGEN BLÅ HORDER: Falk har de siste dagene mobilisert for å fylle tribunene i Nøtterøyhallen. Det blir det ingenting av nå. Foto:

Det er derfor ikke med lett hjerte hjemmelaget stenger Nøtterøyhallen for publikum onsdag kveld.

– Økonomisk er dette er stort tap for oss, i størrelsesordenen 100.000, men i lengden har det lite å si. Det ville ikke vært riktig å arrangere dette nå, da det er så mye usikkerhet. Vi kan ikke tenkte kortsiktige økonomiske gevinster, da det kommer mange kamper i årene fremover, sier styreleder Anne Yun Rygh i Nøtterøy Håndball.

Risikoanalyse

Roger Meyer understreker at klubben har vært i tett dialog med Færder kommune og kommunelegen, samt håndballforbundet før beslutninger ble tatt.

– I utgangspunktet har ikke Færder kommune satt noen grense for hvor mange mennesker som kan være samlet på et arrangement, sier Meyer.

I Bergen har kommunen satt en grense på 1.000 mennesker for innendørsarrangement, mens i Stavanger er grensen 500.

Det var etter kommunens risikoanalyse for arrangementet at Nøtterøy Håndball fattet sin beslutning.

– Den inneholder flere elementer som klubben ikke er i stand til å gjennomføre på en sikker måte. Blant annet handler det om antallet toaletter og hyppig vask av disse under arrangementet. Dette i tillegg til at vi skal prøve å begrense antall personer som samles på et sted, gjør at klubben ikke har kapasitet til å gjennomføre kampen, heter det fra Nøtterøy.

Nøtterøy Håndball viser til at ishockeyforbundet tirsdag besluttet å utsette sluttspillet i eliteserien inntil videre.

– Vi ønsker i hvert fall ikke å være med på å spre viruset, sier Meyer.

Gratis på tb.no – håper på vipps

Selv om det ikke vil være mulig å se kampen live i Nøtterøyhallen, går de håndballinteresserte ikke glipp av noe.

Tønsbergs Blad og Amedia har rettigheter til å vise kampen. Sendingen på tb.no onsdag kveld kommer til å åpnes for alle. Vanligvis er sendinger fra sportsarrangementer forbeholdt avisens abonnenter.

– Vi har et meget godt TV-team som jeg er sikker på kommer til å lage et godt produkt som alle kan se hjemme. Tønsbergs Blad har åpnet sin betalingsportal slik at kampen kan sees kostnadsfritt for alle. Vi er veldig glad for at lokalavisa bidrar i en slik situasjon, sier Anne Yun Rygh.

– Vi er glade for å kunne bidra til at folk får med seg et av sesongens store høydepunkter i lokalhåndballen, sier ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Ishockeykamper utsatt: Vikings-kvalifisering i fare

For å bøte på noen av de tapte inntektene til Nøtterøy-håndballen oppfordrer daglige leder Roger Meyer folk som ser kampen på tb.no om å vippse noen kroner til klubben.

– Jeg ser for meg en slags «hjemmesitter-billett», der folk kan kose seg med kaffe og vafler hjemme i stua – og vippse 50 kroner til Nøtterøy Håndball, sier Meyer.

Klubbens Vipps-nummer er: 582647

Artikkeltags