Gå til sidens hovedinnhold

To tankær i hue samtidig?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I politiske debattær blir det jevlig messa om at motdebattanter må greie å ha to tankær i hue samtidig. Dessverre opplever vi like jevnlig at det ær en svært vanskelig øvelse for politikerær av de fleste valørær. La vårs se på noen eksempler. Avisa Klassekampen hadde nylig en artikkel om at gjenbruksstasjonær mottar 250 000 tonn trevirke til destruksjon - pr. år!

Bare snævve to prosent av detta går te gjenvinning, resten brennas. Detta er trevirke fra pallær, nedrivi hus, kapp, ombygging osv.

Samtidig forbrukær sponplatefabrikkær unødvendig mye ressurser for å skaffe nytt trevirke blant anna fordi Stortinget har bestemt at ti prosent av all skævv ska værnas. Altså på den ene sia ska skævv værnas på den andre sia ska 250 000 tonn trevirke brennas. Hvor blir'e av ideen om to tankær i hue samtidig lissom?

For kun få daar sia opplever vi i vår kjære lokalavis at Arbeiderpartiet går inn for å få plassert varehuset Biltema på et svært areal med dyrkbar mark på Tveiten. Kun et par dager etterpå angrer det samma partiet seg og veit ikke lenger hvor Biltema ska plasseras - eller om. Hvor blei det av de to tankane i hue samtidig?

I vårt lokale kommunestyre har nå kun fire partier stemt imot full omkalfatring av Gamle Horten Gård til boligformål, et sted som nå i årevis har vært brukt til kulturarrangementer. Det vi ser i denna saken i likhet med de to forutnevnte er at politikere ikke greier å tenke to tanker samtidig. Horten opplever nå en boligboom uten sidestøkke. Alle som har en betta tomt ska bygge boligær, store eller små, spellær ingen rolle, bare det blir boligær. Og når politikerane i Horten er i gang med en sånn tanke i hue, ja så vil dem ha boligær på Karljohansvern åsså. Det skulle vært moro å visst om dem har tenkt på hvor mange boligær by'n trenger, men da må dem jo telle ævv ...

Hadde det ikke vært en ide å stikki fingærn ett eller annet sted hvor det ikke stinkær for mye å prøve å finne ut åssen andre kommunær har bevart, brukt og foredlet ei perle a la KJV? For eksempel Staværn og Fredrikstad, ær jo'kke så langt unna heller. Kanskje det ær det som ska te for å få en tanke te i hue?

Detta ær kun tre eksempler på at det ær all mulig grunn te å tvile på om politikerær ær i stand te å ha to tanker i hue samtidig, sjøl om dem sier'e. Jeg har ihverfall stærk tvil om at den utgaven av menneskeheten kan det.

Ole Kristian Pettersen - Født bak Kroa, et resultat av to tanker samtidig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.