To personer i Horten smittet av korona – én er på sykehus

KONTAKTER ALLE: Alle som har vært i kontakt med de to koronasyke hortensmennene vil bli kontaktet, forsikrer kommuneoverlege Niels Kirkhus.

KONTAKTER ALLE: Alle som har vært i kontakt med de to koronasyke hortensmennene vil bli kontaktet, forsikrer kommuneoverlege Niels Kirkhus. Foto:

Den ene av mennene skal ha vært på reise. Den andre er blitt smittet av ham.

DEL

Torsdag kveld ble det kjent at koronasmitte er kommet til Horten, en kommune som fram til nå ikke har hatt noen bekreftede tilfeller av den fryktede epidemien.

– Det dreier seg om to menn i femtiårene. Den ene har vært på reise i utlandet, og den andre er blitt smittet av ham etterpå, sier kommuneoverlege Niels Kirkhus. – Førstnevnte er innlagt på sykehus, mens den andre er i hjemmeisolat.

– Hvilket land hadde den første vært på reise i?

– Av personvernhensyn vil jeg helst ikke spesifisere det, men det dreier seg om et europeisk land, sier Kirkhus.

Sporer smitten

– Vet dere om disse personene har vært i kontakt med andre i Horten, før de ble bekreftet smittet?

– Ja, vi har kommet langt i smittesporing. Vi har god oversikt over alle såkalte «nærkontakter», det vil si alle som har vært i nær kontakt med dem. De fleste av disse er informert, eller de vil bli det i løpet av kort tid. Hvis man ikke hører noe, er det ikke grunn til å frykte at man har vært i kontakt med dem.

Må følge med på symptomer

– Hva skjer med disse som har vært i kontakt med de smittede?

– Så lenge de er symptomfrie og klinisk friske blir de pålagt hjemmekarantene. Mens de er i karantene må de følge med på om de skulle få symptomer. Dersom de får det, vil de bli testet for korona, og dersom testen er positiv skal de isolere seg hjemme. Vi rapporterer også alt dette til Folkehelseinstituttet.

– Hvordan er tilstanden for den av mennene som er innlagt på sykehuset?

– Det har jeg ikke nok informasjon til å uttale meg om, sier Kirkhus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken