Det er funnet legionella i Tjømehallen

Artikkelen er over 1 år gammel

- I forbindelse med rutinemålinger er det funnet legionella i dusjene i Tjømehallen, melder Færder kommune i en pressemelding.

DEL

(Øyene) Det er tatt to målinger i desember, og resultatene fra den siste prøven ble kjent for kommunen i går ettermiddag.

- Tiltak ble igangsatt umiddelbart. Vi har ingen informasjon om at noen er blitt syke som følge av dette, opplyser kommunen videre.

I kontakt med Folkehelseinstituttet

Kommunen har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet, og følger deres råd. Det vil si at idrettshallen stenges, mens kommunen undersøker nærmere og utfører tiltak. Tiltakene er å fjerne blindrør, spyle med varmt vann og deretter gjennomføre ny prøvetaking.

Hvis også nye prøver viser funn av legionella, vil kommunen vurdere kjemisk rens av rørene.

Hallen åpner først når prøvetakingen viser nullfunn.

Befarer idag

Idag skal det foretas en befaring med eiendomsforvaltningen og rørlegger.

- Man ser etter blindsoner som eventuelt kan fjernes og det foretas ny spyling. Det tar ofte litt tid å analysere prøvene som skal tas, så man må påberegne at hallen kan være stengt i et par uker, skriver kommunen  videre.

Nulltoleranse

I kontakt med Folkehelseinstituttet er det gitt noen kommentarer:

- Utgangspunktet er nulltoleranse ved funn av legionella. Man er særlig oppmerksom på legionella pneumonia serotype 1, som ble funnet ved denne målingen. Ved spyling er det ikke uvanlig at det virvles løs begroing på rør og at legionellaverdier kan oppstå som følge av dette. Antageligvis har dette skjedd i vårt tilfelle, opplyser Færder kommune.

Artikkeltags