Borre, Åsgårdstrand, Skoppum, Nykirke og Falkensten. Og selvsagt Horten. Hele kommunen er klar for å feire nasjonaldagen. Hvordan gjør vi det?

I Horten starter feiringen av dagen klokka åtte på morgenen med flaggheis ved Sjømilitære Samfund og at Horten skolekorps spiller ved Åsen Terrasse. Etter en lang dag slutter arrangementene med samling i Lystlunden etter borgertoget.

Hva gjør du på 17. mai?

– I alle år har jeg sett barnetoget på 17. mai og kost meg med mat. Borgertoget er også ganske viktig, så jeg ser det med familie og har det hyggelig. Jeg liker også å få på meg bunaden igjen etter så lang tid, sier torghandler Ruby Nicolaisen.

LES OGSÅ: Håper på mindre søppel, klin og krimskrams: – La 17. mai bli en miljødag

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg kommer til å gjør på 17. mai, men før pleide jeg å være med venner på Borrehaugene, sier Elias Petersen, som går i åttende klasse på Borre ungdomsskole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– 17. mai er en fin anledning til å spise is, se borgertoget og være med familie og venner, også bare tar vi det som det kommer, forteller Ann- Cathrin Sande og datter Helena Sande, som er på jobbskygging hos mor på Torggården.

LES OGSÅ: Nå nærmer den store dagen seg: – Jeg får sommerfugler i magen hvert år 

– På 17. mai så kommer jeg til å jobbe på Trakteren sier Marcus Dyrseth. Mens jeg tar meg fri fra den 17. mai for å feire dagen med bestemor på Vestlandet, forteller Nora Øvrevik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Jeg har med meg hunden min over alt, så når det er 17. mai er det ekstra viktig å ta godt vare på den, sier Gediminas.

LES OGSÅ: Varsler drømme-17. mai med sommertemperaturer