Gå til sidens hovedinnhold

Tenker allerede på beredskapen mot skogbrann

Artikkelen er over 1 år gammel

Uten snø i skogen i store deler av Vestfold tenker Hovedredningssentralen for Sør-Norge allerede på beredskapen i tilfelle skogbrann.

Statens skogbrannhelikopter er i beredskap fra 15. april til 15. august. Skogbrannhelikopteret er normalt plassert på Torp i beredskapsperioden.

Skogbrannhelikopter kan tilkalles til branner som er kritiske og har stort potensial for spredning. I tider med lite nedbør og økende skogbrannfare bør brann- og redningsvesenet være særskilt oppmerksom på faren for skog-, lyng- og krattbrann, og be om støtte fra skogbrannhelikopter tidlig i et brannforløp.

LES OGSÅ: Reisefølget fra Horten havnet midt i skogbrann-dramaet

Bruken koordineres av Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS). Helikopteret settes inn ved branner der spredningsfare av ulike årsaker er omfattende. Det er DSB som administrerer ordningen med skogbrannhelikopteret.

Skogbrannhelikopteret tar mellom 1 000 og 1 300 liter i hvert hiv. Det er anledning til å benytte helikopteret til utflyging av materiell og mannskaper. Maskinen kan ikke brukes til etterslokking.

DSB ber om at 110-sentralene etterspør brann- og redningsvesen om de har rekvirert tilstrekkelig ressurser på bakken som skogbrannreserver, Sivilforsvaret eller andre brannvesenet har avtaler med.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.