Hedda Gabler kommer til Bakkenteigen: – Dette er Ibsen på sitt beste

I salen: Thomas Bye og Ida Elise Broch er klare for Hedda Gabler i Bakkenteigen 26. september.

I salen: Thomas Bye og Ida Elise Broch er klare for Hedda Gabler i Bakkenteigen 26. september. Foto:

Gjør deg klar for en ny teaterkveld i Bakkenteigen. Nå med Hedda Gabler i regi av Teater Ibsen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Forestillingen hadde premiere 28. august – og har på sin vandring i Telemark så langt spilt for stappfulle hus – og gode anmeldelse.

– Vi tør love folk som kommer til Bakkenteigen 26. september, en flott kveld, sier teatersjef – og skuespiller – Thomas Bye.

– Det er første gang vi gjør hele Hedda Gabler, en renhugget forestilling – om jeg kan si det sånn – som serveres publikum i løpet av en time og 45 minutter.

Skuespillerne

Thomas Bye er selv en av skuespillerne i teaterstykket.

– Det å være teatersjef og skuespiller er jo veldig forskjellige oppgaver, kommenterer han.

– Jeg var skuespiller i teater Ibsen i 13 år – og ved Det Norske Teatret i 8 år. Nå blir det ikke så god tid til å pleie det yrket lenger, men jeg forsøker å ha en rolle i løpet av året. Det gjelder å ikke ruste som skuespiller, vet du, smiler Bye.

Les også: Nå er det seniorenes tur til å gå på festival

Utfordrende

Hovedrollen som Hedda er det Ida Elise Broch som har. Hun har erfaring fra både filmer, TV og teaterscene, som i Mannen som elsker Yngve og Lilyhammer – for å nevne noe.

– Hedda er kanskje den mest utfordrende rollen jeg har hatt. Men det er veldig spennende og moro, og så langt har det jo gått veldig bra, sier hun til avisa.

– Og, tilføyer hun, – det er fysisk og flott teater, fint å se på og mye bra musikk.

– Og så er det ikke vanskelig for publikum å følge med, sier Thomas Bye.

– Det hele er nokså greit, uten at det går på bekostning av det viktige i teaterstykket. Her skal publikum bli både overrasket og utfordret underveis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ scenen: Ida Elise Broch og Ola Otnes i aksjon under Hedda Gabler.

PÅ scenen: Ida Elise Broch og Ola Otnes i aksjon under Hedda Gabler. Foto:

Teater Ibsen

Teater Ibsen er eid av Skien kommune, Telemark og Vestfold fylkeskommune. Til Hedda Gabler har de hentet inn et solid lag av kunstnere. Regissør er Cilla Back er av internasjonalt format, med flere oppsetninger i Tyskland og Italia bak seg, sier pressemeldingen. Scenograf er Csörsz Khell, som har jobbet over hele Europa, i Norge blant annet på Nationaltheatret.

Teater Ibsen er nå på turne i telemark med Hedda Gabler. Til Vestfold kommer den 25. september, først Larvik, så Bakkenteigen (26/9) og Nøtterøy.

I Bakkenteigen kulturhus bli det også en skoleforestilling for elevene i den videregående skolen.

PS! I forkant av forestillingene, en halvtime før teaterstart, tilbyr Telemark Museum det de kaller forsnakk. Her får publikum høre litt om Henrik Ibsens liv i Skien.

Les også: – Takk for meg!

Artikkeltags