Nå er opplagstallene for Norges rikholdige avisflora offentlige. I alt kan de 234 titlene tilknyttet Mediebedriftenes Landsforening og Landslaget for lokalaviser vise til et totalopplag på nærmere 2,6 millioner enheter siste halvår 2021.

Tross en liten nedgang på 59 abonnenter det siste året, er Gjengangerens ansvarlige redaktør fornøyd med et opplagsresultat som viser at Hortens lokalavis i fjor hadde 6.734 abonnenter.

Takker for tilliten

– Tallene viser at vi fremdeles ligger på et historisk høyt opplagsnivå i Gjengangeren, sier Torgeir Lorentzen.


– Faktisk har vi bare en gang tidligere i vår 171-årige historie hatt flere abonnenter, og det var i fjor. Vi er veldig takknemlige for at Hortens befolkning viser oss den tilliten, og vi forsøker gjennom hardt arbeid hver dag å gjøre oss den verdig.

Lorentzen forteller at det er store endringer i hvilken plattform abonnentene ønsker å lese avisa på.

– Da jeg begynte på min sesong to i Gjengangeren i mars 2020, var 42 prosent av abonnentene våre digitalabonnenter som ikke ønsket papiravis. I dag, bare to år seinere, har det tallet steget til nesten 60 prosent, forteller han.

– Endringene går enormt fort, men det er viktig å huske på at papiravisa fremdeles er viktig for svært mange av våre abonnenter.

VG er klart størst

Ser vi utover lokalavisene er VG+ klart størst med 312.000 abonnenter. VG var også den avisen med sterkest vekst, med 32.000 nye abonnenter siden andre halvår 2020, mens Aftenposten følger like bak med 254.000 abonnenter.

Lokalavisene økte totalopplaget med 3.996 abonnenter, en økning på 1,1 prosent. Sandnesposten gjorde det aller best med en vekst på 988 abonnenter og et opplagstall på 9.035.