U6 i Tidaholm: God Horten-innsats

TO SEIRE: Henrik Mehammer Borge tråkket inn til to seire i Sverige.

TO SEIRE: Henrik Mehammer Borge tråkket inn til to seire i Sverige. Foto:

Av

Været var strålende, arrangementet førsteklasses og vi er godt fornøyd med både resultater og plasseringer. Det har vært en riktig flott sykkeluke.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Slik oppsummerer Andreas Rønning i Horten og Omegn Cykleklubb seksdagersrittet U6 i Tidaholm, som ble avsluttet i helgen. Rittet i småbyen i Vestgötaland ble arrangert for 41. gang, og utrolig nok har opplegget og løypene vært så å si uendret siden starten i 1976.

Rittet startet med en tempoetappe, og U6 består for øvrig av tre landeveisetapper, ett gateritt og så en avsluttende tempoetappe. Som i Tour de France er det sammenlagt-tiden som avgjør den endelige rekkefølgen, men det kjempes også om poengpokal, der de ti første plassene på hver etappe er poenggivende.

12 ryttere

HOC stilte med 12 ryttere, og alle klarte seg mer enn hederlig i den harde konkurransen.

– Mange av våre ryttere er «førsteårs» i sine klasser, og det er klart det ble litt tøft og uvant å hevde seg i så store felt, sier Andreas Rønning

– I Gutter 15–16 kjempet Bendik Gjøs, Kasper Steen Enstad og Sondre Peder Kristiansen i et felt med 120 deltakere. U6 hadde som vanlig samlet de beste rytterne fra hele Nord-Europa, og både Danmark, Sverige, Nederland og Tyskland hadde samlet sine rekruttlandslag i Tidaholm.

LES OGSÅ: Rikke hanket inn sølv i UM 

Kjørte med seniorene

Martine Gjøs – som er første års junior – kjørte denne gang sammen med seniorene i dameklassen. Hun representerte denne gang for Team Bioracer, som har samlet de beste norske jentene med tanke på EM i Danmark senere i sommer. Martine var bare tideler fra pallen på den første tempoetappen, og kjørte senere inn til fire 7.-plasser på de fellesstart-etappene. Hun endte på 11. plass sammenlagt i et ritt som nok ikke betydde all verden for den talentfulle HOC-rytteren. I kampen om poengtrøya i dameklassen ble hun nr. 6.

I juniorklassen for herrer – med 60 deltakere – kjørte HOCs Vebjørn Rønning seg til en uhyre sterk 3. plass i sammendraget. Han var bare et drøyt minutt etter vinneren Ludvig Fischer Aasheim fra Rye. Vebjørn kjørte klokt på fellesstart-etappene og var godt fremme i hovedfeltet når det skulle spurtes. Lørdag kjørte han inn til en meget gledelig 2. plass på tempoetappen, og han var da bare 28 sekunder etter vinneren fra Danmark.

LES OGSÅ: Travel langhelg for syklistene 

Henrik Mehammer Borge var den av HOC-rytterne som flittigst besøkte pallen. I klassen 13–14 år startet han med 5. plass på tempo – bare ni sekunder etter vinneren, og etter et par etapper på det jevne, avsluttet Henrik med å vinne både fredagens 32 km fellesetappe og lørdagens tempo. Fredag kjørte han rett og slett fra hele feltet og vant med 46 sekunders margin på en etappe der gjennomsnittsfarten var drøye 36 km/t.

Rikke Steen Enstad

Pene plasseringer ble det også i jenteklassen for 15- og 16-åringer. Best gikk det for Rikke Steen Enstad, som kom på pallen i fellesstart både tirsdag og onsdag. Fredag ble Rikke nr. sju på en etappe der hun var nest best i spurten i hovedfeltet. Hun avsluttet med 13. plass på tempo, og fikk 10. plass sammenlagt. Hennie Engebretsen og Emilia Rønning, som har noe mindre rutine på dette nivået, hang godt med i hovedfeltet på de fleste etappene.

LES OGSÅ: Ny seier til Henrik M. Borge i Danmark 

Stort felt

I Gutter 15–16 år klarte 15-åringene Kasper Steen Enstad og Bendik Gjøs ikke helt å henge med de aller beste. De ble stort sett plasseringer blant de tjue beste, og det må sies å være hederlig i en klasse som altså telte 120 skarpskodde ryttere i alt. Best gjorde de det på onsdagens landeveisetappe, der Bendik ble nr. 13 og Kasper nr. 16. Begge var bare 20 sekunder bak vinneren Thorolf Røhede fra CK Fix. Bendik Gjøs ble nr. 15 sammenlagt.

Artikkeltags