Rekordmange vil studere sykepleie

LANG VENTELISTE: På Høgskolen i Sørøst-Norge står 4.712 på venteliste for å komme inn på sykepleierstudier. 633 har fått tilbud om plass. Foto: Colourbox

LANG VENTELISTE: På Høgskolen i Sørøst-Norge står 4.712 på venteliste for å komme inn på sykepleierstudier. 633 har fått tilbud om plass. Foto: Colourbox

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av de siste to årene har antallet som søker sykepleierstudier som førstevalg økt med 22 prosent. Borghild Gjekstad i Norsk Sykepleierforbund tror dette har positiv betydning for framtida.

DEL

– Om noen år kommer vi til å ha behov for mellom 20 og 30 tusen flere sykepleiere enn vi er i dag. Da er det flott at antall sykepleierstudenter øker, forteller Borghild Gjekstad ved Norsk Sykepleierforbund i Horten.

Resultatene fra Samordna opptak viser at det har vært en generell økning blant unge som søker seg til høyere utdanning. Over hele landet har 134.330 studenter søkt på høyere utdanning gjennom Samordna opptak.

På Høgskolen i Sørøst-Norge har til sammen 633 studenter fått tilbud om plass ved sykepleierstudier. 4.712 står på venteliste.

POSITIVT:  Borghild Gjekstad i Norsk Sykepleierforbund synes det er positivt at flere søker sykepleierstudier.

POSITIVT: Borghild Gjekstad i Norsk Sykepleierforbund synes det er positivt at flere søker sykepleierstudier. Foto:

Gode jobbmuligheter

Borghild Gjekstad tror at grunnen til at sykepleierstudiet er så populært er fordi det gir mange trygge, ulike jobbmuligheter.

– Det er ikke bare ved sykesenga at vi trenger sykepleiere. Vi finner dem også blant annet som lærere på høyskoler og i politikken, forteller Gjekstad.

Hun er sikker på at det fortsatt kommer til å være mange jobbmuligheter innenfor sykepleieryrket i årene som kommer.

Bedre arbeidsvilkår

Samtidig mener Gjekstad at noen områder bør forbedres for å klare å holde de blivende sykepleierne i yrket.

– Lønn og andre arbeidsvilkår bør forbedres for å unngå en krise hvor flere forlater yrket og vi får mangel på sykepleiere. Samfunnet er avhengig av denne yrkesgruppen, fastslår Borghild Gjekstad.

Artikkeltags