Nå har sykehuset bestemt seg for hvor ambulansestasjonen skal ligge

NY STASJON: Slik skal den nye ambulansestasjonen på Kjelle se ut. (Illustrasjon: Sykehuset i Vestfold)

NY STASJON: Slik skal den nye ambulansestasjonen på Kjelle se ut. (Illustrasjon: Sykehuset i Vestfold)

Artikkelen er over 1 år gammel

Ambulansestasjonen flyttes fra sykehuset til Kjelle.

DEL

(Tønsbergs Blad) Tidligere i år fortalte administrerende direktør i Sykehuset i Vestfold, Stein Kinserdal, at sykehuset lette etter et nytt sted å legge ambulansestasjonen.

Blant de mest aktuelle alternativene var Kilen, Korten og Kjelle, basert på responstidsberegninger av ulike steder, og nå har valget falt på Kjelle.

Skal stå klar i 2020

Ambulansestasjonen vil etter planen stå klar fra årsskiftet 2019–2020. Grunnen til at den endte opp på Kjelle er nærheten til både E18 og Tønsberg.

– Det var viktig for oss å kunne komme direkte ut på hovedvei. På den måten når vi flere på kortere tid, sier Jørn Flaatten, seksjonsleder for ambulansestasjonen, i en pressemelding.

Les også: Jakter på ny ambulansestasjon – trenger 1000 kvadratmeter

– Mer hensiktsmessig

På Kjelle vil ambulansestasjonen ligge i nærheten av den nye legevakten som åpnet tidligere i år, og det vil bli en moderne stasjon som også skal fungere som opplæringssted for personellet.

– Tilbudet til pasientene blir bedre med en mer hensiktsmessig lokalisering. Samhandlingen med primærhelsetjenesten og legevakten blir tettere, og det er smart å starte det tette samarbeidet allerede nå, sier Kinserdal.

Kontrakten ble underskrevet onsdag, og det er Jarlsberg Hovedgård som er valgt som samarbeidspartner for bygget, som eies av den samme gruppa som står bak Kjelleparken. For at ambulansestasjonen skal få plass, skal det gamle kontorbygget til Sem e-verk rives.

Artikkeltags