Sykehuset i Vestfold: – Vi er i begynnelsen av en epidemi som vi ikke helt vet omfanget av enda

FORBEREDER SEG: Sykehuset i Vestfold opplyser om at de gjør seg klare til å ta imot flere koronasmittede pasienter som trenger behandling på sykehuset. Det kom også fram at 79 ansatte sitter karantene per i dag. Fra venstre: administrerende direktør Stein Kinserdal, fagdirektør Jon Anders Takvam, smittevernoverlege Maria Vandbakk-Ruether og konstituert kommunikasjonsdirektør Mads Bjerke.

FORBEREDER SEG: Sykehuset i Vestfold opplyser om at de gjør seg klare til å ta imot flere koronasmittede pasienter som trenger behandling på sykehuset. Det kom også fram at 79 ansatte sitter karantene per i dag. Fra venstre: administrerende direktør Stein Kinserdal, fagdirektør Jon Anders Takvam, smittevernoverlege Maria Vandbakk-Ruether og konstituert kommunikasjonsdirektør Mads Bjerke. Foto:

Sykehuset i Vestfold (Siv) holdt fredag formiddag en pressekonferanse vedrørende koronasituasjonen

DEL

– Vi har forståelse for at det er et stort informasjonsbehov under de rådende omstendigheter, og skal forsøke å imøtekomme dette på beste måte, sier konstituert kommunikasjonsdirektør Mads Bjerke ved Sykehuset i Vestfold.

Flere representanter fra sykehusets øverste ledelse og smittevern var til stede under pressekonferansen. Her kom det fram at 667 personer har blitt testet ved Sykehuset i Vestfold.

– Vi har fått tre positive svar. To av disse er innlagt på sykehuset. Den ene personen ligger på intensivavdelingen, og er klinisk stabil. En annen ligger i sengepost, sier smittevernoverlege Maria Vandbakk-Ruether ved Sykehuset i Vestfold.

LES OGSÅ: Hjemmetjenesten forbereder seg på å møte koronatrusselen: – Det kan bli nødvendig å prioritere hvem som trenger oss mest

Vil øke respiratorkapasiteten betydelig

Fagdirektør Jon Anders Takvam ved Sykehuset i Vestfold innledet med å si at de enda ikke vet omfanget av epidemien sykehuset står overfor.

– Vi har heller ikke helt oversikt over hvordan det vil treffe SiV. Det er gjort detaljerte planer for utvidelse av respiratorkapasiteten opp til 32 respiratorer i forhold til 5 vi har i ordinær drift.

Det skal også være lagt planer for hvordan sykehuset skal kunne klare å håndtere smittede i egne arealer.

– Da har vi laget planer for 100 smittede pasienter som ikke trenger intensiv behandling, men som kun trenger opphold på sykehuset for behandling på en trygg måte.

Takvam understreker samtidig at de må sørge for å kunne gi medisinsk hjelp til andre type pasienter.

– Samtidig som denne økning av smittede pasienter inntreffer. Skal vi sørge for å gi nødvendig og øyeblikk hjelp til våre andre pasienter.

LES OGSÅ: Innfører strengere koronatiltak for å verne bussjåførene mot smitte

Usikre på hvor lenge det varer

Administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold forklarte at sykehuset drives foreløpig i helt normal drift som et vanlig akutt sykehus.

– VI har den samme tilstrømming av pasienter som vi er vant til på denne tiden av året. Vi har en rekke tiltak som er under behandling, og andre som blir iverksatt utover i de neste ukene og tiden som kommer.

Kinserdal mener det er viktig at de har en organisasjon som gjør at de kan snu seg på hælen hele tiden.

– VI er alle usikre på hvor lang tid dette vil vare, det kan ta måneder, halvt år eller en årsperiode.

LES OGSÅ: Nå får bare nærmeste familie komme i begravelse

Artikkeltags