Trodde han var sammen med Kim Kardashian, svindlet venner for 30 millioner

USANNSYNLIG: Det fremstår som helt usannsynlig at Kim Kardashian skulle ha registrert en profil på match.com under falsk navn og bostedsland, mener dommerne i Sandefjord tingrett.

USANNSYNLIG: Det fremstår som helt usannsynlig at Kim Kardashian skulle ha registrert en profil på match.com under falsk navn og bostedsland, mener dommerne i Sandefjord tingrett. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen ble lurt til å tro at han var sammen med en skjønnhet fra Malaysia, men ble i virkeligheten utsatt for Nigeria-svindel. For å dekke utgiftene lånte han 30 millioner av venner og bekjente.

DEL

(Tønsbergs Blad) HORTEN: Mannen i 50-årene fra Horten er nå dømt for svindel av venner og bekjente, og også personer mannen kjente gjennom menigheten Smiths venner, i Sandefjord tingrett, melder NRK.

I retten forklarte mannen at problemene startet da han ble kontaktet av en kvinne på datingnettstedet Match.com. Kvinnen, som sendte ham flere bilder av den amerikanske realitystjernen Kim Kardashian, forklarte at hun opprinnelig var fra Florida men hadde flyttet til Malaysia for å motta arv etter moren.

Mannen forklarte at kvinnen raskt ba ham sende betydelige pengebeløp som hun til å betale avgifter før hun kunne motta arven.

Mannen har i flere år overført penger til 33 utenlandske mottakere, og retten mener han selv trodde at han drev et seriøst forretningsprosjekt i Asia.

Svindlet to brødre

De største enkeltbeløpene lurte mannen fra to brødre fra Hallingdalen. Et av ofrene er tidligere intervjuet i Tønsbergs Blad.

– Men min bror er helt knekt. Han måtte selge bedriften sin, og er sykmeldt. Jeg slapp å selge, men måtte låne penger for å klare meg videre, sa han.

LES OGSÅ (+): Mann (57) ble svindlet for ni millioner: – Jeg ble truet med at jeg skal tas

Han fortalte også at han var blitt truet av personer i miljøet rundt Horten-mannen.

Den ene broren ble svindlet for mer enn 7 millioner kroner, den andre for 9,2 millioner kroner. Totalt ble mannen dømt for svindel av sju personer.

Overfor hallingdølene framstilte Horten-mannen det som om han kunne få frigjort over 60 millioner kroner, de måtte bare først låne ham nesten ni millioner kroner hver for å få frigitt pengene. Dette har han også fortalt til andre ofre.

Mannen er også dømt for grov hvitvasking, fordi han stilte sin fars bankkonto til disposisjon for mottak av til sammen over 200 000 amerikanske dollar som var utbytte av straffbare handlinger.

Han ble dømt til tre års fengsel og må betale mer enn 9 millioner kroner i erstatning ofrene.

Artikkeltags