Svenske Veronica (31) har flyttet virksomheten til herregården i Horten: – Her er det perfekt å være!

NYINNFLYTTET: Sammen med samboer og en datter på fem år har Veronica nettopp flyttet inn i sidebygningen på Semb Hovedgård.

NYINNFLYTTET: Sammen med samboer og en datter på fem år har Veronica nettopp flyttet inn i sidebygningen på Semb Hovedgård. Foto:

– Det er helt tilfeldig at vi havnet her på Semb, men jeg var aldri i tvil om at dette stedet er perfekt for oss. Her har vi alle fasiliteter.

DEL

Forleden ble vi oppmerksomme på to spranghester som var til salgs på Finn.no. Adressen var Semb Hovedgård. Etter at en rekke hester var blitt borte fra den praktfulle gården, som nå er til salgs, tenkte vi vel at det rett og slett dreide seg om et opphørssalg for å renske stallene helt før nye eiere eventuelt overtok.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANTASTISK STED: Det ble ikke spart på noe da Nagell-Erichsen ferdigstilte den store stallbygningen.

FANTASTISK STED: Det ble ikke spart på noe da Nagell-Erichsen ferdigstilte den store stallbygningen. Foto:

– Nei, slik er det ikke, tvert om, lyder det på klingende svensk da lokalavisa stakk innom for å få bekreftet at hesteholdet var over og ut.

LES OGSÅ: Lørdag kan Stian og Maria fra Horten vinne 750.000 kroner

Veronica Öhrling tok med seg fire hester, samboer og datter på fem år for å fortsette jobben innen hestesporten, som hun har hatt som levebrød siden hun var 16 år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HESTEHANDLER: Veronica Öhrling har en stor del av inntekten sin på salg av spranghester som hun selv har trent opp.

HESTEHANDLER: Veronica Öhrling har en stor del av inntekten sin på salg av spranghester som hun selv har trent opp. Foto:

– Norge var ikke mitt førstevalg, innrømmer Veronica med en liten latter.

– Samboeren min har imidlertid en bra jobb her i Norge, så vi bestemte oss for å bli her. Datteren min har allerede startet i barnehage her i Horten, forteller 31-åringen. videre.

Topp utdannelse

Fra hun var 16 år gammel, var det hest som gjaldt for Veronica, og da sprangridning.

– Jeg vokste opp med hest og satset noen år som sprangrytter. Da jeg begynte å jobbe på trenerstaller, nyttet det ikke å satse hundre prosent som rytter. Det koster å ha et team rundt deg som ordner alt det praktiske, og de beste hestene blir også for veldig dyre. Jeg kunne ikke leve av å delta i stevner, så isteden jobbet jeg på trenerstaller samtidig som jeg utdannet meg til trener, både for ryttere og det å ri inn hester til eventuell sprangkarriere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORTSATT GALOPP: Einar Nagell-Erichsen(t.v.) er fortsatt levende opptatt av galoppsporten. Her sammen med galopptrener Niels Petersen, som tok turen fra Oslo for å se på  Nagell-Erichsens åring.Veronica Öhrling har et godt tak i unghesten.

FORTSATT GALOPP: Einar Nagell-Erichsen(t.v.) er fortsatt levende opptatt av galoppsporten. Her sammen med galopptrener Niels Petersen, som tok turen fra Oslo for å se på Nagell-Erichsens åring.Veronica Öhrling har et godt tak i unghesten. Foto:

– Jeg har jobbet mange steder, blant annet i Holland og Belgia. I Belgia på Stall Nooren, hos en av verdens beste trenere, Henk Noreen. I Sverige har jeg vært etablert som trener og vil fortsette med det her på Semb, forteller Veronica, som også er forhandler av spranghester.

LES OGSÅ: Satte fri en uheldig målscorer: – Det var som om den lurte på hva som skulle skje nå

– Ja, jeg kjøper inn åringer som jeg selger etter noen år etter å ha forberedt dem for voksenlivet. Hestene mine har gått til både profesjonelle ryttere og til amatører. Prisene varierer selvsagt etter hvor lovende hestene er, men det går an å leve av det, forsikrer treneren, som har god kontakt med flere store stutterier i Sverige.

Et fantastisk sted

Den svenske treneren er såre fornøyd med tingenes tilstand på vakre Semb.

– Det er jo et fantastisk sted. Her har vi alle fasiliteter med ridehall, galoppbane, turstier, store åpne bokser, hestewalker og ikke minst store luftegårder. Det er viktig at hestene har muligheter til å bevege seg mye, og de jeg har med meg stortrives og leker mye.

– De få dagene jeg har vært her, ser jeg jo også at det er et svært populært turområde. Det er stadig folk på veien forbi gården, og det synes jeg er veldig trivelig.

Trygg i rollen

Veronica har hatt ansvarsfulle lederjobber på mange staller og er trygg i rollen hun skal ha på Semb.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD PLASS: Veronica Öhrling tar gjerne i mot gamle og nye hesteeiere som trenger stallplass til sine firbente.

GOD PLASS: Veronica Öhrling tar gjerne i mot gamle og nye hesteeiere som trenger stallplass til sine firbente. Foto:

– Det er viktig at det er en profesjonell som leder et sånt sted. Jeg har blitt «skolet» inn den harde veien og har skaffet meg mye erfaring med hester og kundebehandling. Jeg er trygg i situasjonen på et nytt sted og har ingen problemer med å ta ledelsen, selvsagt i samarbeid med Nagell-Erichsen.

31-åringen legger opp til et bredt tilbud og håper etter hvert å få fylt opp mange av boksene.

– Alle er velkomne, enten de kun vil leie stallplass, ha hesten i helpensjon eller at jeg stiller opp som trener, både for ryttere og hester. Det er bare å komme innom for en prat, selve plassen er unik.

– Hestene får iallfall et drømmeliv her, det er det ingen tvil om, avrunder Veronica Öhrling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken