Jeg takker Odd Haldgeir Larsen for svaret på mitt innlegg i Gjenganger'n fra 2. februar, men det endrer jo selvfølgelig ingen ting på min holdning i denna saken. Det er greit nok at forbundet ønsker å forbedre sine muligheter til å "opprettholde og øke sin andel av arbeidsstokken i sitt organisasjonsområde" ved å redusere kontingenten for sine yrkesaktive medlemmær. Jeg er jo ikke mere dement enn at jeg husker at vi klaga over prisen for medlemsskapet mer enn en gang. Det jeg er forbanna på nå er at det kun er pensjonistmedlemmane som skal betale for detta.

Medlemskapet i Fagforbundet skal bli billigere for nesten alle

Fagforbundet i utakt med sæ sjøl?

Pensjonistmedlemmane er dem som står bak "de kampene" som Larsen henviser til. Det er pensjonistmedlemmane som har stått bak utviklinga av Fagforbundet fra Kommuneforbundets dager og fram til dagens svære forbund med en enorm formue i egenkapital på 1,6 milliarder, et konfliktfond på 700 millioner i tillegg til fondsmidler på 600 millioner og en betydelig boligmasse.

Det er åsså nødvendig å minne Larsen på at det ikke er vanlig reinholder- eller driftsoperatørlønn som ledærsjiktet i forbundet besitter. Her snakker vi opptil tre ganger så mye! Allikavæl er det pensjonistane som skal betale for morroa. Ingen av dissa, jeg gjentar, ingen av disse har så svær formue a'la Dæhlie som gjør at han må fløtta til Sveits. Ingen av dissa er i nærheten av lederskiktet i forbundet!

Mange av dem har sliti seg ut i harde arbeidssituasjonær langt unna skrivebord og papirfløtting. Det hjælper ikke å sukre kontingentøkninga fra kr. 950,- til kr. 1500,- med at det er om flere år eller at medlemskapet er gratis fra fylte 85 år! Det er prinsippet som teller og prinsippet er at det er pensjonistane som ska betale!

Det er det som gjør meg forbanna når vi i tillegg står midt i ei strømkrise som vi åsså skal betale på når ikke fagbevegelsen tør å setta foten ner siden det er ei Ap / Sp-regjering som styrer.