Sukkenes bro . . .

FYLLINGA: Hva med å gjøre noen midlertidige reparasjoner slik at folk kan bruke den eksisterende broa til den nye blir klar til bygging? Innsenderen stiller spørsmålet.

FYLLINGA: Hva med å gjøre noen midlertidige reparasjoner slik at folk kan bruke den eksisterende broa til den nye blir klar til bygging? Innsenderen stiller spørsmålet. Foto:

Av

Ikke er jeg ingeniør og ikke har jeg fagbrev innen bygningsfag. Jeg kan ingenting om bygging av broer.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Likevel tillater jeg meg å stusse over at ikke no’ særlig er gjort med broa i Fyllinga. Og nå har vi ikke noen bro å gå over. Jeg mener å erindre at det er cirka tre år siden vi ble gjort kjent med at brua var i dårlig forfatning, og at det måtte bygges ny.

Hva skyldes det at det må gå så langt at Fyllinga-broa må stenges og vi må vente ytterligere minst to år til før det kommer ei ny ei på plass? Leste i lokalavisa at det må engasjeres en konsulent, pluss at det må gjøres en hel del formelle vurderinger og søknader. Altså et byråkrati der alt går så seigt at det er til å bli klissen i hue’ av.

Jo da, vi kan gå omveien om Kanalbroa. Mange av oss har sikkert godt av å bevege oss mer, men det er ikke til å komme bort fra at vi har mistet en flott inngang til Fyllinga, badeplassen, Kyststien og Hortenskogen. Et fantastisk rekreasjonsområde.

En turvei som ble brukt av svært mange, hver dag, året rundt. Ikke bare av oss som bor her, men også flere som er bosatt utenfor vår kommune.

Også hørte vi at ei ny bro ville koste svimlende 9 millioner skattekroner. For ei lita gangbro! Heldigvis var det en universitetslektor som mente den kunne bli billigere, takk og lov!

En samarbeidsavtale ble inngått med USN Campus Vestfold, eller som vi sier i Horten; høgskolen på Bakkenteigen. Jeg forstår at vi må vente til studentene får levert sine forslag i form av bachelor-oppgaver, men jeg begriper ikke at kommunale prosesser må ta vinter og vår gange to å gjennomføre.

I ventetida må vi kanskje gå tilbake til åssen det var her på 1900-tallet og sette opp en liten fergeforbindelse? Nei, det er neppe noe godt forslag for slike ting må jo utredes, og det tar tid. Men hva med å gjøre noen midlertidige reparasjoner slik at vi kan bruke den eksisterende broa til den nye blir klar til bygging?

Det må vel være mulig?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken