På turen fylte Mina og Ylva opp en kofferten som de hadde sendt tom ned til Polen

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ungdomsredaksjonen har vært på vår årlige studietur. Denne gang til Polen. Vi husker hyggelige mennesker, en innholdsrik fotballkamp og latterlig billige priser.

DEL

På et hotell så sentralt som du får det i sentrum av Warszawa sjekket vi inn fredag kveld. Det var med store øyne at vi kom inn i den luksuriøse lobbyen på den tretti etasjers høye bygningen.

Jan Broms, og fire av ungdomsredaksjonens medlemmer, gledet seg til en langhelg i Polens hovedstad. På hotellet ventet også vårt femte medlem Louise Johnsen Weseth, som i år er på utveksling i Irland. Polen er ikke en ukjent destinasjon for oss, da dette var andre gangen turen gikk dit.

Sultne og slitne etter reisen trasket vi gjennom Polens store gater, på leting etter en restaurant. Det skulle vise seg å være vanskeligere enn vi hadde forestilt oss. Vi tenkte ikke over at det var flere enn oss som hadde satt turen sin dit for helgen, og det var ikke bare bare å finne bord til seks personer i julerushet som preget Polens største by.

Vi endte til slutt opp på en jødisk restaurant ved navn Berek. Der ble vi sånn passe ufrivillig del av hanukkah-feiringen som fant sted den helgen. Vi fikk utdelt gratis boller fylt med syltetøy og toppet med appelsinbiter. Den polske menyen gjorde det vanskelig å vite hva vi egentlig bestilte, men maten smakte bra.

Svart belte i shopping

Mye av tiden ble innvilget til shopping på et gigantisk kjøpesenter kun minutter unna hotellet. Kjøpesenteret var preget av førjulsstress, og vi var ikke alene om å skulle finne gaver til jul. Rulletrappene var så fulle av folk at vi noen ganger fryktet de ville stryke med der de sneglet seg oppover de mange etasjene.

Vi tør påstå at enkelte pådro seg svart belte i shopping i løpet av helgen. Mina Olsen Østby og Ylva Storhaug-Paalgard fylte tross alt opp en kofferten som de hadde sendt tom ned til Polen.

(Saken fortsetter under bildet)

HYGGELIG PÅ TUR: Det var mye latter på tur med ungdomsredaksjonen. (f.v.) Truls Råen, Jan Broms, Louise Johnsen Weseth.

HYGGELIG PÅ TUR: Det var mye latter på tur med ungdomsredaksjonen. (f.v.) Truls Råen, Jan Broms, Louise Johnsen Weseth. Foto:

LES OGSÅ: På historisk grunn i Warszawa

Stemningsfull fotballkamp

Lørdag kveld gikk turen til helgens store begivenhet, nemlig fotballkamp. Enkelte av oss var litt skeptiske til å bruke lørdagskvelden på dette, men etter litt overbevisning fra sjefen selv, ble vi med. Det var et syn vi ikke glemmer med det første.

Inne på arenaen var det stappfullt på hjemmelagets side, og tribunen var preget av røde og grønne skjerf. Fotballen i seg selv var lite å skryte av, og kampen endte i to måls tap til hjemmelaget Legia Warszawa. Navnet på det andre laget er allerede glemt. Allikevel kan Polens fotballentusiaster det å lage stemning. Under kampen var det trommeslag, sang og rop fra ende til annen. Og selv om vi ikke helt vet hva vi ropte og sang, lærte vi oss fort frasene som lød over tribunene.

Det var også tydelig at enkelte supportere hadde tatt seg en øl eller flere, noe som kanskje er grunnen til at stemningen på engelske fotballkamper kun er en dårlig parodi av de polske kampene. I hvert fall ifølge Jan Broms.

Glitrende gamleby og biljardfinale

Vi besøkte også gamlebyen i Warszawa, som imponerte med vakker og fargerik arkitektur, spennende spisesteder og ordentlig julestemning.

Fotball var ikke den eneste sporten vi var innom i løpet av helgen. På sportsbar fikk vi fastslått en gang for alle hvem som var mester ved biljardbordet. Gruppevinnerne Mina og Jan spilte mot hverandre i en storslagen finale, som endte med seier for Mina. Jan Broms var ikke så fornøyd med resultatet, og ønsker ikke å kommentere saken videre. 

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto:

Medaljekåringer og hektisk hjemreise

Vi hadde også faglig innhold på turen, og sjefen vår hadde så fint disket opp med kåringer i 15 kategorier som beste bilde, årets sportssak og beste vinkling.

Linnea Vasstrand Nordås vant blant annet tittelen for beste bildeserie. Vi fikk også lese statistikk på våre mest leste saker gjennom 2017, og det var lærerikt å se. Truls Råen trodde nok ikke at en av de første sakene han skrev for Gjengangeren skulle bli blant avisas mest leste dette året.

Mye av det faglige foregikk også rundt bordet mens vi spiste. Der var temaer som ungdomsmiljøer, lokalsamfunnet, rettferdighet og videre saker sentrale samtaleemner.

På hjemreisen fikk vi sårt erfare at Warszawa ikke bare har en, men to flyplasser. I morgentåken glemte vi selvfølgelig å spesifisere hvilken flyplass vi skulle til. Det endte med en hektisk kjøretur og en taxisjåfør som nærmest sprengte fartsgrensa for å få oss fram i tide. For selv om vi syntes Warszawa var en fin og trivelig by, var vi glade for å rekke hjem til jul.

Artikkeltags