– Ser vi framover er det behov for 4.600 nye lærere i vår region de neste ti årene

SAMLING: Det ble godværssamling i skolegården da Høgskolen i Sørøst-Norge kom til Horten videregående i Bekkegata mandag. Sophia Hjorth (f.v.), André Nesheim, Marthe Danielsen, Edel Ødegård, Julie Todal Brynildsen, Amanda Larsen, Giselia Thon Mørch, Peter Gunnarsrød og Elin Brastad.

SAMLING: Det ble godværssamling i skolegården da Høgskolen i Sørøst-Norge kom til Horten videregående i Bekkegata mandag. Sophia Hjorth (f.v.), André Nesheim, Marthe Danielsen, Edel Ødegård, Julie Todal Brynildsen, Amanda Larsen, Giselia Thon Mørch, Peter Gunnarsrød og Elin Brastad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innen 15. april må årets russ og andre som vil utdanne seg videre søke studieplass. Derfor er HSN ute på sjarmørturne nå.

DEL

I påvente av at Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) får avgjort sin søknad om å bli universitet og dermed bli USN, Universitetet i Sørøst-Norge, har skolen dratt ut på en sjarmøretappe til de videregående skolene i Vestfold, Telemark og Buskerud for å presentere seg.

– Vi har 88 bachelorstudier på våre åtte campuser i dag, og et samlet studentantall på 18.000 under utdanning. Fem tusen av dem er på Campus Vestfold her på Bakkenteigen, så det er mange muligheter, sier HSN-sjarmørene etter å ha startet sin store turne med den lille retro Poletta campingvogna på Horten videregående skole i Bekkegata.

HSN har sendt søknad om å bli universitet

BLIKKFANG: Den lille Poletta campingvognen trekker folk.

BLIKKFANG: Den lille Poletta campingvognen trekker folk. Foto:

Lærerstudie

De har valgt å spesielt framheve skolestarten for lærerstudenter fra høsten fordi dette utdanningsløpet nå har blitt femårig.

– I tillegg til at det nå har blitt et masterstudium som leder fram til lektorkompetanse, så er det en utdanning som er populær med gode muligheter til å få jobb i hele landet. Også her i Vestfold, Telemark og Buskerud-regionen, sier kommunikasjonsrådgiver Knut J. Meland i HSN til Gjengangeren.

– Ser vi framover er det behov for 4.600 nye lærere i vår region de neste ti årene for å kunne erstatte dem som går av med pensjon og ufaglærte. Disse fordeler seg på 1.800 i Buskerud, 1.550 i Vestfold og 1.250 i Telemark, legger han til.

LES OGSÅ:Førerløse busser skal testes på Bakkenteigen

Ministerbesøk

Det er til sammen 16 videregående skoler og samlingssteder som får besøk av den blå HSN-campingvogna på turneen som startet i Horten mandag. For å være sikre på å treffe mange, også andre enn avgangselever fra videregående skole, skal turneen innom torgene i Tønsberg, Skien, Bragenes i Drammen samt skisenteret på Kongsberg.

– Gjennomsnittsalderen på HSN-studentene er i øyeblikket 27 år, så det er mange andre enn årets russekull som er interessert i å søke studieplass før påskeaften, 15. april.

– I tillegg er det mange andre som liker at vi reiser rundt for å propagandere for mer utdanning. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har bedt om å få være med oss når vi skal treffe drammensere 31. mars, sier de fra HSN.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.