Gå til sidens hovedinnhold

Store og små holdt nervene i sjakk – nå har de åpnet konkurransesesongen

Artikkelen er over 1 år gammel

Konkurransesesongen for Horten Drill er godt i gang og nå har vi allerede gjort unna årets to første konkurranser, med både Skjærgårdsdrill i Holmestrand og H/O på Lillehammer.

Skjærgårdsdrill 2020 ble arrangert i Høyanghallen 25.-26. januar, med Horten Drill som teknisk arrangør. Konkurransen er årets første konkurranse i Norges Musikkorps Forbund og det er alltid stas for oss å være med på å sparke sesongen i gang.

Sjonglerte alle typer oppgaver

Denne helgen var både store og små i sving – foreldre sjonglerte alle typer oppgaver fra kafé-drift, sekretariat, og ren arrangementsavvikling. Store og små utøvere holdt nervene i sjakk og gjorde sitt aller beste hver gang de var på gulvet – og trenerne gjorde en fantastisk innsats for å bistå alle utøvere som denne helgen må klare seg litt mer på egenhånd enn de vanligvis gjør i konkurranser.

I år deltok 32 korps i konkurransen, og 296 utøvere var fordelt på 564 startnummer. Det er opp mot 100 flere startnumre enn i fjor. Tina Marie Daffinrud Løvvold er en av fire seniortrenere som var på plass denne helgen. Hun har fulgt Horten Drill i 13 år – først som utøver, og ganske raskt også som trener for andre utøvere. Etter at hun i 2015 la egen utøverkarriere på hylla har hun fortsatt å trene nye spirer i klubben.

Gode plasseringer kommer ikke gratis

Tina synes det er gøy å få følge utøverne på vei mot nye mål, og være en støttespiller på veien. I følge Tina jobber medlemmene i Horten Drill hardt – de trener mange dager i uka – og det er et treningsmiljø der de yngste ser på de eldre og forstår at treningsmengden har noe å si. Gode plasseringer og NM- EM- og VM-uttak kommer ikke gratis.

Mali er snart 11 år og har drillet i Horten Drill i to og et halvt år. Hun har vært med på 7 konkurranser så langt, og synes det er kjempegøy å konkurrere. I konkurranser gleder hun seg til å gå ut på gulvet, og vise dommerne hvor god hun er blitt. Hun gleder seg til å vise frem de fine draktene sine, og til å stille i tropp med andre klubbvenninner. «Jeg liker å gjøre det bra sammen», forteller hun. Hun følte seg godt klar til Skjærgårdsdrill og gledet seg til å vise frem det hun har øvd mye på. «Jeg har en kjempeflink trener som motiverer meg til å gi alt, og lærer meg å få til ting jeg ikke trodde jeg skulle klare!» sier Mali, som i år skal være med på 5 konkurranser totalt. Skjærgårdsdrill er ekstra gøy – «for det er på en måte vår konkurranse».

– Proppfulle av motivasjon

Tina synes også at Skjærgårdsdrill skiller seg ut. «Dette er for mange sesongens første konkurranse», forteller hun - «og det er veldig spennende å se hva dommerne tenker om høstens trening og årets programmer. For oss er det jo stas at det er i nærheten – mange har familie og venner som får mulighet til å komme som publikum».

Hun ser konkurransesesongen som en helhet. «Nå er vi i gang, og har som mål å forbedre oss gjennom hele sesongen. Noen var veldig fornøyd etter Skjærgårdsdrill, andre var glade for få en ny mulighet allerede påfølgende helg. Uansett er det veldig inspirerende å se at engasjementet til utøverne er flere hakk høyere etter Skjærgårdsdrill fordi de er så ivrige etter å trene mot nye konkurranser. Erfaringen tilsier at drillerne er proppfulle av motivasjon og stå-på-vilje i ukene som kommer.»

(Teksten fortsetter under bildet.)


Horten Drill hadde utøvere i 27 ulike klasser, og fikk pallplassering i 17 av disse.

Veldig forenklet kan man forklare de ulike klassene med å si at 1-2 og 3 Baton er teknikk klasser der man viser hvilket teknisk nivå man behersker med henholdsvis 1, 2 og 3 drillstaver. X-strut er en klasse der man viser kroppsteknikk og i drilldans har man satt disse to sammen og viser hvordan man behersker å kombinere disse to.

Betegnelsen beginner, intermediate og advanced henviser til divisjon innenfor den gitte alderklasse og drillkategori.

Her er pallplasseringene for Skjærgårdsdrill 2020, satt opp etter alder og klasse:

JUVENILE (8-10 år)

1 Baton – beginner:

1. plass: Ella Josefine Skåningsrud

X Strut – beginner:

1. plass: Ella Josefine Skåningsrud

PRETEEN (11-13 år)

Drilldans tropp:

3. plass: Jungel-troppen

1 Baton - Intermediate:

1. plass: Sandra Dimmen

1 Baton - Advanced:

3. plass: Mie Sofie Ribe-Pettersen

2 Baton – beginner:

2. plass: Saga Opedal

2 Baton – Intermediate:

1. plass: Sofie Kjær Christensen

X Strut – beginner:

1. plass: Sofie Kjær Christensen

3. plass: Sandra Dimmen

X Strut – advanced:

1. plass: Mie Sofie Ribe-Pettersen

Drilldans solo – advanced:

1. plass: Mie Sofie Ribe-Pettersen

JUNIOR (14-16 år)

1 Baton - Advanced:

1. plass: Christine Eggen Skog

3. plass: Hennie Nordhaug Gjerpe

2 Baton – Advanced:

1. plass: Christine Eggen Skog

3 Baton:

1. plass: Hennie Nordhaug Gjerpe

X Strut – Advanced:

1. plass: Christine Eggen Skog

2. plass: Marlene Hakvaag Solberg

Drilldans solo – Intermediate:

3. plass: Elea Hakvaag Solberg

Drilldans solo – Advanced:

1. plass: Christine Eggen Skog

2. plass: Marlene Hakvaag Solberg

3. plass: Hennie Nordhaug Gjerpe

Kortprogram:

1. plass: Marlene Hakvaag Solberg

2. plass: Christine Eggen Skog

3. plass: Iben Linsdell

Twirl Duet – Advanced:

1. plass: Hennie Nordhaug Gjerpe og Iben Linsdell

3. plass: Christine Eggen Skog og Amalie B. Pettersen (Arctic Baton Company)

SENIOR (17-20 år)

X Strut – Intermediate:

3. plass: Ingrid Liset Kajander

Kommentarer til denne saken