Gå til sidens hovedinnhold

Stor spenning for tidligere mestere: – Smil og litt frustrasjon om hverandre etter hvert parti

Lørdag 30. oktober dro Horten Sjakklubbs unge talenter til Brattås skole i Porsgrunn for å delta på Kretsmesterskapet i sjakk for Vestfold og Telemark.

Med seg i bagasjen hadde Even og Jørgen hver sin kretsmestertittel, i henholdsvis gruppe F (født 2009) og gruppe G (født 2010 og yngre) fra Vestfold i 2019, men nå som fylkene er slått sammen er innsatsen høyere.

LES OGSÅ: Lena har merket en trend i Horten sentrum: – Vi begynte å lure på om det var noe vi gjorde feil

Godt samhold

I sjakkturneringer spiller man i aldersbestemte klasser slik at man møter motstandere som er cirka like gamle. Horten SKU teller i dag fem aktive medlemmer, og alle fem stilte opp i hver sin klasse. Det er fint at man endelig er i gang igjen med fysiske turneringer slik at man kan føle litt på spenninga ovenfor brikkene på brettet og motstanderen, og ikke bare spille sjakk over nett.

Det ble spilt mye bra sjakk med god motstand og spenninga sto helt til siste parti var ferdig. Smil og litt frustrasjon om hverandre etter hvert parti, og gutta har et veldig godt samhold. De er gode til å støtte og oppmuntre hverandre og å gjøre hverandre klare for neste parti.

LES OGSÅ: Raser over p-avgift i Horten: – I strid med Stortingets vilje

Stor spenning

Da siste brikke var flyttet og de ulike plasseringene skulle fordeles var det knyttet stor spenning til om Horten SKU fortsatt ville beholde sine titler fra 2019.

I gruppe G (9 år og yngre) tok Kristian en fin 5. plass, og i gruppe C (13 – 14 år) tok Elias og Felix en stek 3. og 5. plass. Dermed var spenninga ekstra stor når vinneren i gruppe D (12 år) og E (11 år) skulle kåres. I gruppe D spilte Even sterkt og solid og dermed forsvarte sin kretsmestertittel fra 2019, og i gruppe E forsvarte Jørgen sin kretsmestertittel fra 2019.

En sterk og fin prestasjon fra alle gutta, vi gratulerer!

Kommentarer til denne saken