Det var grytidlig om morgenen, natt til mandag, at flere russebusser samlet seg på Fokserød, nord for Sandefjord.

– Jeg var på rulling med en jentebuss fra Sandefjord, forteller Stephan Mørch som også selv er russ. – Det var en fyr som kom inn på bussen deres. Jentene ville ikke ha ham der, derfor fortalte jeg ham at han måtte gå av bussen.

Da smalt det. Den uønskede mannen satte ifølge Stephan svært lite pris på å bli fortalt at han måtte forlate kjøretøyet. Han som ble bedt om å gå av bussen, var visstnok ikke russ selv, men fikk likevel være med og rulle med en buss fra Drammen.

– Han slo. Og så ble jeg dratt ut av bussen. Der ventet gjengen hans.

Stephan er ikke sikker på hvor mange de var. Det var minst fem – det kan ha vært flere. De var i alle fall i overtall. Han hadde ikke en sjanse.

– Jeg har tatt imot minst 20 slag og spark, forteller han.

– Ble du redd?

– Ja, jeg ble vel egentlig det. Det var ikke noen hyggelig opplevelse.

Hjernerystelse

Heldigvis var det mange til stede, og flere ringte til politiet.

Da ambulansen kom til stedet, ble Stephan fraktet til Sykehuset i Vestfold. I 12 timer beholdt de ham der til observasjon.

– Jeg ble skrevet ut klokka 18, mandag kveld. Nå er jeg hjemme, og her blir jeg nok i minst en uke. Jeg har fått hjernerystelse. Jeg kommer nok ikke på skolen med det første.

– Betyr dette kroken på døra for resten av russefeiringen?

– Vet ikke. Jeg må se det an.

Stephan har allerede bestemt seg for at han kommer til å anmelde hendelsen.

Flere tilfeller av vold

Operasjonsleder Inge Landsrød ved Politiet Sør-Øst bekrefter at politiet måtte rykke ut til Fokserød da flere ringte inn omtrent samtidig i 5-tida om morgenen.

– Det var flere tilfeller av vold da fem russebusser kom sammen på Fokserød. Det er også flere vitner til hendelsene, og ikke bare russ, forteller han.

– Vi har en mistenkt i saken, en 20-åring, men det er for tidlig å si på hvilken måte han har vært delaktig i det som skjedde. Saken vil bli etterforsket, sier Landsrød.