Gå til sidens hovedinnhold

– Stemningen gikk fra lett summing til helt tyst

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 17. oktober ble finalen i skolesjakk 2020 arrangert på Granly skole, i tråd med smittevernregler og retningslinjer.

Med klare retningslinjer fra Norges Sjakkforbund og dialog med kommuneoverlege Niels Kirkhus, var det lørdag 17. oktober duket for årets finale i skole-sjakk 2020 på Granly skole. Finalen skulle etter planen vært avholdt i midten av mars, men på grunn av dagens koronasituasjon har den blitt utsatt.

Les også (+): Nytt smittetilfelle oppdaget i Horten – det sjuende på en uke

Litt færre enn tidligere år

Interessen til å være med var stor i vinter da kvalifiseringsrundene gikk, og skolene gjorde en fantastisk jobb ved å legge til rette for skolebarn som hadde lyst til å være med. Under dagens omstendigheter ble antall spillere i finalen litt færre enn tidligere år. Likevel var sju skoler representert: Granly, Åsgården, Orerønningen, Borre, Lillås, Nordskogen og Fagerheim, og med til sammen 20 finalister.

Med et bestemt «lykke til» men ingen håndtrykk ble første parti satt i gang. Stemningen gikk fra lett summing til helt tyst. Det var konsentrasjonen som rådet. Med raske avgjørelser og med bestemte bevegelser ble brikker flyttet i forskjellig tempo. Noen kom seirende ut fra første parti, mens andre var litt uheldige denne runden.

Det som er fint med finaleturneringen, og ellers i en vanlig Barnas Grand Prix-turnering (BGP) er at man ikke er ute. Det er fortsatt fem partier til som skal spilles før en vinner kan kåres. Så selv om man kanskje var uheldig i første runde har man fortsatt flere muligheter til å få en eller flere seire.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Fem runder, 50 partier

Det ble duket for mye godt sjakkspill og spenningen var til tider til å ta og føle på. Mot slutten av turneringen, tradisjonen tro, kom ordfører Are Karlsen for å overvære de siste rundene, hvilket skapte både spenning og litt nervøsitet blant noen av spillerne.

Les også (+): Vet du hvem som eier denne båten?

Trass i strenge smittevernrutiner, spriting av hender før og etter hvert parti og desinfisering av bord og brikker underveis, så ikke spillerne ut til å bære preg av situasjonen.

Etter fem runder, 50 partier og flere hundre konsentrerte og nøye kalkulerte trekk var det klart for en spennende sisterunde. Det var jevnt i toppen så runde seks kom til å avgjøre for en spiller.

Takk til alle som var med

Med ordfører Are Karlsen som premieutdeler var det Elias Bushmann Rustan fra Granly skole som trakk det lengste strået. Han forsvarte tittelen fra i fjor, og gikk helt til topps i årets finale. Even Huneide Hetland fra Åsgården og Jørgen Frøisland fra Granly tok andre og tredje plass.

Les også (+): Denne gjengen vil ha deg med på tur … på 3.000 kilometer!

Vi i Horten Sjakklubb og Horten Sjakklubb Ungdom takker alle som var med på skolesjakk 2020 i kvalifiseringene på de ulike skolene i vinter, og dere som kom til finalen.

Vi minner om at Horten Sjakklubb Ungdom spiller sjakk på Horten Bibliotek hver tirsdag.

Kommentarer til denne saken