Har fått 780.000 kroner til moloen: – Nå blir det enda bedre her

RYDDING: Magnus (f.v.) og Jon Mørk, Sverre Norberg fra Steinsnes Vel og distriktsbanksjef Terje Solvik er fornøyde med at Rørestrandmoloen skal settes skikkelig i stand etter at vær, vind og bølger har fjernet sand og toppdekket.

RYDDING: Magnus (f.v.) og Jon Mørk, Sverre Norberg fra Steinsnes Vel og distriktsbanksjef Terje Solvik er fornøyde med at Rørestrandmoloen skal settes skikkelig i stand etter at vær, vind og bølger har fjernet sand og toppdekket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sparebankstiftelsen DNB og Vestfold fylkeskommune sikrer at moloen på Rørestrand skal bli perfekt som badebrygge og utfartsmål.

DEL

Som kjent har far og sønn, Jon og Magnus Mørk, lagt ned utallige dugnadstimer og et stort, men ukjent pengebeløp på å gjøre Rørestrand til en badeplass og et rekreasjonsområde av de sjeldne.

Innsatsen har foreløpig gitt dem mye heder og ære, samt en kåring som Vestfolds beste strand av NRK. Der tok Rørestrand nesten halvparten av alle stemmene blant de 16 nominerte badeplassene.

LES OGSÅ: Åpnet sydenstranda på Rørestrand

Utvikle og forbedre

Nå skal plassen bli enda bedre. Steinsnes Vel søkte Sparebankstiftelsen DNB om 530.000 kroner for å få et bedre nærmiljø og en bedre bademolo i området. Og har fått full uttelling. I tillegg har Vestfold fylkeskommune gitt prosjektet 250.000 kroner til det de kaller «tiltak i statlig sikret friluftsområde".

– For oss i Steinsnes Vel har det vært viktig å utvikle og forbedre nærmiljøet vårt. Etter Mørks innsats her på Rørestrand er det hit vi drar for å slappe av og kose oss. Rørestrand er stedet for oss i nærmiljøet, sier Sverre Norberg i velforeningen.

Han forteller at det ikke var noen tvil om dette blant medlemmene da de bestemte seg for å søke Sparebankstiftelsen om penger.

– Når det viste seg at vi fikk alt vi søkte om, ble vi veldig glade, sier han.

GLEDER SEG: Jon Mørk, Terje Solvik, Sverre Nordberg og Magnus Mørk ser fram til at Rørestrandmoloen i bakgrunnen blir satt ordnetlig i stand med betongdekke.

GLEDER SEG: Jon Mørk, Terje Solvik, Sverre Nordberg og Magnus Mørk ser fram til at Rørestrandmoloen i bakgrunnen blir satt ordnetlig i stand med betongdekke. Foto:

– Midt i blinken

Glade var også Sparebankstiftelsen DNB som ga pengene.

– Som kjent eier stiftelsen en del av DNB i form av aksje etter at sparebanken ble gjort om til aksjeselskap i 2002. Stiftelsen bruker overskuddet til gode formål og allmennyttige virksomheter og deler ut mange millioner kroner hvert år.

– I år blir det elleve millioner kroner på Vestfold, hvorav Steinsnes Vel her fått 530.000 kroner. En bedre bademolo og – brygge er jo midt i blinken for alle, også stiftelsen, sier distriktsbanksjef i DNB Terje Solvik.

LES OGSÅ OM ILDSJELEN:– Kan ikke sitte stille

Molo med betongdekke

– For oss er det flott at Steinsnes Vel, Sparebankstiftelsen og Vestfold fylkeskommune støtter opp om oss og ser at Rørestrandprosjektet er for alle, sier Jon Mørk og legger til:

-- Det har vært stunder det har vært litt tung å sitte i gravemaskinen på fritida for å rydde området og sette i gang Magnus og andre til å gjøre Rørestrand og plassen til det vi ønsker at den skal være.

– Når det nå kommer penger til at vi kan sette bort moloen til profesjonelle folk. De skal rette opp og avstivet moloen. Som kronen på verket skal den få betongdekke, sier han.

Jon Mørk karakteriserer gavetildelingene som fantastisk, men har også noe å fortelle:

– Dessverre er vi så langt ute på året nå at vi ikke får moloen klar til årets badesesong. Men i 2018 starter vi godt, sier han.

OPPSTART: Hjørnet på tuppen mot badeplassen fikk noe betong i fjor. Den holdt mot bølger, vær og vind.

OPPSTART: Hjørnet på tuppen mot badeplassen fikk noe betong i fjor. Den holdt mot bølger, vær og vind. Foto:

– Får gjort enda mer

Han forteller at for Rørestrand camping og hele Rørestrandområdet oppleves pengebidragene fra Sparebankstiftelsen DNB og Vestfold fylkeskommune som en bonus.

– Er det lov å si velfortjent?

– I alle tilfeller er det noe vi er kjempeglade for. Når moloen blir tatt skikkelig hånd om av fagfolk, og vi ikke behøver å bekymre oss om den, kan vi legge innsatsen vår på annet. Pengetildelingene gjør at vi kan få gjort enda mer her på Rørestrand, sier Jon Mørk.

– Det hadde vært kjempeflott. Etter at dere begynte her på Rørestrand har stranda og området også blitt vår og hele Hortens tumleplass. Derfor søkte Steinsnes Vel om Sparebankstiftelsens støtte, sier Sverre Norberg.

– For vår del er denne tildelingen midt i hjertet av Sparebankstiftelsens formål. Penger til allmennhetens nytte. Noe alle kan glede seg over, sier distriktsbanksjef Terje Solvik i DNB Vestfold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.