Start-monumentet: – Horten kommune er bøtelagt for noe som en enkel telefon kunne løst

BORRE: Her, et steinkast fra Borre kirke, plasserte kommunen Start-monumentet på fredet grunn.  Det fikk de saftig bot for. Helt meningsløst, mener innsender Tore Lasse Moen.

BORRE: Her, et steinkast fra Borre kirke, plasserte kommunen Start-monumentet på fredet grunn. Det fikk de saftig bot for. Helt meningsløst, mener innsender Tore Lasse Moen. Foto:

Av

I Gjengangeren 8 mai 2020 blir vi informert om at Horten kommune er i lagt en bot av Politiet for ulovlig å ha satt opp Start-bautaen på Borre, på et fredet jorde cirka 100 meter sør for Borre kirke

DEL

MeningerNå skal ikke jeg ta stilling til om det var en klok og riktig avgjørelse av kommunen, men det må være grunn til å konstatere at det må foreligge alvorlige vurderingssvikt i den delen av offentlige byråkratiet som har bidratt til at Horten kommune er bøtelagt for noe som med en enkel telefon kunne vært løst

Her har ifølge det som er offentlig kjent følgende skjedd:

1. Lederen i Vestfold kulturarv oppdager at Horten kommune har vært i overkant ivrige etter å få løst et problem med tanke på plasseringen av Start-monumentet på Borre. Kommunen plasserte monumentet på en fredet jordflekk. For en forbrytelse! Slik effektiv ekspedering av en viktig symbolsak skal man i fylkets Kulturarv ikke ha noe av. Saken anmeldes til politiet av Vestfold fylkeskommune. Til opplysning står det et annet monument cirka 50 meter unna. Det også på fredet mark... Hvor er fornuften..?

2. Politiet starter etterforskning av saken. Dette er øyensynlig vurdert av politiet å være en alvorlig sak. Etterforskning iverksettes, Gjerningsmannen er kjent. Boten ble på kroner 400.000.

Hvordan er det mulig at en slik sak slipper gjennom det finmaskede nettet av fornuft og forstand som må råde i et fylkesbyråkrati og i påtalemyndigheten. Det er ille at politiet hopper på og bruker ressurser på en sak der intensjonen aldri var hverken å skade noen, svindle noen eller korrumpere noen.

Kommunen ville bare vise handlekraft og få monumentet plassert på et sted sammen med et annet beslektet monument. Men neida!

Vi vanlig dødelige har lært at dersom noen gjør noe galt i beste mening og som ikke har gått ut over noen eller noe, så lar vi «nåde gå for rett».

De involverte og ansvarlige for denne boten i fylket og hos politiet skal være lykkelige over at det ikke finnes en paragraf i straffeloven som forbyr idiotbeslutninger i byråkratiet. I så fall ville de vært rette adressat for en bot fordi det eneste de har oppnådd er å kaste bort dyrebar tid som kunne vært brukt på viktige saker og penger som egentlig tilhører skattebetalerne.

Og en ting til: Saken ble oppklart og går vel inn i statistikken over hvor flinke politiet er til å oppklare forbrytelser.

God sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags