Tok fjerdeplass i Grand Prix-Gold: – Cayenne var helt fantastisk

RED GODT: Camilla-Emilie Lafjell Lorentzen og Kirsebaergaardens Cayenne i aksjon på AEG på Oslofjord Convention Center.

RED GODT: Camilla-Emilie Lafjell Lorentzen og Kirsebaergaardens Cayenne i aksjon på AEG på Oslofjord Convention Center. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Camilla-Emilie Lafjell Lorentzen fra Åsgårdstrand tok fjerdeplass i den internasjonale Grand Prix- Gold Tour sprangfinalen på Arctic Equestrian Games.

DEL

Klassen det gjelder er en stor internasjonal klasse der kun de aller beste rytterne får delta. Høydene på hindrene er 1,25 meter.

Grand Prix-finalen hadde vanskeligere baner, var litt mer teknisk og hadde litt lenger avstand til hindrene.

– En fjerdeplass her var jeg veldig godt fornøyd med, vi fikk både sløyfer og pengepremier, sier Camilla-Emilie.

Første gang hun deltok på AEG på Oslofjord Convention Center i Melsomvik var med ponni i 2015 i nasjonale konkurranser. I dag er hun en stabil rytter til hest i sprangbaner på 1,30 og det nærmeste målet for våren er å delta i Drammen Spring Tour og debutere i 1,35.

God hjelp fra familien

Den nå 19 år gamle rytteren begynte å ri allerede som to-tre åring da hennes eldre søsken begynte med ridning. En liten shetlandsponni var hennes første møte med hestene. Det er nedlagt mye tid og innsats for å nå et internasjonalt nivå.

– Jeg har vært heldig og er svært takknemlig overfor familien som er kjempestøttende, sier hun.

Også hennes mor var rytter i ungdommen, og en interessert og engasjert far gjør det enkelt for henne å kom seg rundt til treninger og stevner. Hennes to eldre søsken rir derimot ikke lenger.

LES OGSÅ: Helt hestefrelst i vinterferien

Helt fantastisk

Kirsebaergaardens Cayenne er navnet på den 11 år gamle hoppa som Camilla-Emilie brukte i konkurransen. Den har vært hennes i litt over et år.

– Hun var helt fantastisk gjennom konkurransene. Hun har kun deltatt på et stort stevne tidligere. Det er høy musikk og mye å se på her for hun. Det aller gøyeste var hvordan hun taklet konkurransen. Hun var tydelig nervøs før vi startet, men så fokuserte hun på jobben på sprangbanen. Da vi kom videre til omhopping og valgte å ri de korteste svingene hoppet hun bare over, forteller Åsgårdstrand-rytteren.

I de to innledende rundene fikk ekvipasjen en tredje og en sjuende plass, mens det i finalen altså ble en fjerdeplass.

LES OGSÅ: Sebastian Zalo (21) er i ferd med å slå igjennom som rapper. Nå skal han tatovere Bastø-ferja på ribbeina.

Mye trening

Kirsebaergaardens Cayenne kan være litt utfordrende.

– Ja, hun lager sitt eget show på premieutdelingene. Steiler og er urolig, forteller Camilla-Emilie, som ikke har noe problem med det.

– Det gjør ingenting så lenge hun er så fokusert når hun skal inn og ri. Da gjør alt hun skal og hun er kjempesnill. Det gode samspillet mellom hest og rytter er viktig, sier Camilla-Emilie, som trener sprang en og to ganger i uka på Stall Bergan for Stein Endresen.

– Treningen legges opp med bommer og hindre med tanke på stevnene vi skal til. Det er jeg glad for. Ellers rir vi mye på tur og har variasjon i treningen så hun ikke skal bli lei. Intervaller for å få opp kondisjonen prioriteres på tur. Cayenne synes bakkearbeid er kjedelig, men vi må trene løsgjørende et par ganger i uken også, forteller Camilla-Emilie Lafjell Lorentzen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.