UNG: Språkmesse på Horten videregående: – Blir kjent med verdenskulturer gjennom språk

SJUENDEKLASSINGER: - Det var spennende å lære litt av alle språkene, forteller Lisa Wikse (11), Leonore Larsen (12 og Sidra Kuti (12) .

SJUENDEKLASSINGER: - Det var spennende å lære litt av alle språkene, forteller Lisa Wikse (11), Leonore Larsen (12 og Sidra Kuti (12) . Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag hadde førsteklassingene ved Horten videregående skole stelt i stand språkmesse for sjuendeklassingene ved barneskolene i Horten.

DEL

Gymsalen på Horten videregående skole var full av stands og ungdom som serverte mat fra forskjellig landsdeler og arrangerte konkurranser for gjestene som hadde kommet. Sjuendeklassingene fra alle barneskolene i Horten var på besøk for å lære litt om de ulike fremmedspråkene. Til neste år, da de begynner på ungdomsskolen, skal de nemlig velge hvilket fremmedspråk de ønsker å lære.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FRANSK:Vincent Murray (15), Even Hammersvik (16), Adrian Høiås Pedersen (16) og Ask Tømmerstigen (16) synes det var gøy å lage språkmesse.

FRANSK:Vincent Murray (15), Even Hammersvik (16), Adrian Høiås Pedersen (16) og Ask Tømmerstigen (16) synes det var gøy å lage språkmesse. Foto:

LES OGSÅ: Patrick er sjef for russen i Horten: – Jeg ønsker at alle blir inkludert

Fremmedspråk på skolen

Vincent Murray (15), Even Hammersvik (16), Adrian Høiås Pedersen (16) og Ask Tømmerstigen (16) var noen av førsteklassingene ved videregående skole som var med å lage språkmessa. De har alle sammen hatt Fransk på ungdomsskolen, og valgte også å fortsette med dette på videregående.

– Det går an å velge nytt språk når du begynner på videregående, men vi synes det er greit å fortsette med det du allerede har hatt i tre år. Det er bedre å lære et språk ganske godt, enn å lære to halvveis, mener guttene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SPRÅKENE: Det var ikke bare fransk, spansk og tysk du kunne finne av stands på messa. De som hadde et annet morsmål presenterte deres språk.

SPRÅKENE: Det var ikke bare fransk, spansk og tysk du kunne finne av stands på messa. De som hadde et annet morsmål presenterte deres språk. Foto:

LES OGSÅ: – Plasten ender på middagsbordet

– Testet hva du kan

På standene kunne sjuendeklassingene lære tallrekker, enkle ord og setninger, og spørre de språkerfarne ungdommene om spørsmål. Guttene opplevde dagen som veldig nyttig for både barneskoleelevene og dem selv.

– Du fikk jo testet litt hva du kan og ikke, sier Adrian.

– Det er fint å bli kjent med verdenskulturer gjennom språk, legger Even til.

LES OGSÅ: Julie har levd med feil diagnose i 14 år

Annerledes dag

Lisa Wikse (11), Leonore Larsen (12 og Sidra Kuti (12) fra Nordskogen barneskole synes det var en spennende og annerledes dag. De er litt usikre på hva de kommer til å velge som fremmedspråk på ungdomsskolen, og mener derfor det er fint med en slik dag der du får hørt litt med andre, og sett hva som passer best for deg.

– Jeg tror nok jeg kommer til å velge spansk, sier Lisa.

Leonore og Sidra derimot står mellom tysk og spansk.

Artikkeltags