(Nettavisen)

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

Den siste uken i mai er ensbetydende med Elitloppshelgen på Solvalla og både lørdag og søndag venter det internasjonal V75-omgang på Solvalla. Selve Elitloppet med gigantiske fem millioner i førstepremie går søndag. Men uken har mer å by på. Onsdag er det ny stor V86-omgang fra Sverige med 16 millioner i premiepotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men det er også masse galopp denne uken med løp både tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag. I denne artikkelen skal det heretter handle om onsdagens lunsjløp på Jägersro, der det både er V4 og V5 på menyen. V4 er først ut med spillestopp kl 12.20, mens V5-spillet som innledes i V4-3 har spillestopp kl 19.06.

Selv med små felter, er det ikke så enkelt å finne de gode holdepunktene til V4-lunsjen onsdag. Vi fordeler kryssene ganske jevnt i de fire løpene.

I V4-1 kan 5 Repeat Offender fort være et holdepunkt etter den overlegne seieren for en drøy måned siden. Vi stoler imidlertid ikke fullt på 9 åringen, så vi velger å gardere.

I V4-2 har vi mest tro på 1 Pratia og 2 Zimbabwe. Begge to har unnagjort livsdebuten sin på et hyggelig vis, og møter ikke noe tøffere konkurranse nå.

I V4-4/ DD-2/V5-2 tror vi 5 Apple Ride kan legge veien innom vinnersirkelsen. Han leverte en god prestasjon i debuten, og med litt mer rutine nå tror vi seieren kan komme. 5 Apple Ride blir da også vår DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V5-3 er et fint treårsløp. 2 Red Ruby og 5 Breakfast In Bed er to gode treåringer som nok skal ut i tøffere omgivelser senere i sesongen. Begge bør ha en god sjanse her. Litt spent er vi på ustartede 3 Moon String. Han så ut som et flott individ i kvalløpet sitt. De tre hestene gjør normalt opp om seieren i V5-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.