(Nettavisen)

Charles Schwab Challenge

Turneringen starter torsdag 26. mai.

Viktor Hovland slår ut torsdag kl 19.45 norsk tid, sammen med Tom Hoge fra USA og Mito Pereira fra Chile.

Colonial Country Club - Fort Worth, Texas

Turneringen vises på Eurosport Norge, discovery+ og golf.tv

All oddsen på Charles Schwab Challenge finner du her

Charles Schwab Challenge er en turnering som blir arrangert for 77. gang på Colonial Country Club. Dette er den lengste rekken med turneringer på PGA-touren - på samme bane - utenom majors.

Banen ble grunnlagt i 1936 - har par 70 - og er 6592 meter lang. Spillerne som var med i PGA-mesterskapet får nå en dobbel dose Perry Maxwell.

Det er han som har designet denne banen i likhet med Southern Hills der PGA-mesterskapet gikk forrige uke, og Justin Thomas til slutt vant.

Som på Southern Hills må du ha alle slag i bagen kombinert med presisjon, mot og magiske hender for å gå helt til topps på denne banen.

Mestvinnende i turneringen er legenden Ben Hogan. Han vant den første utgaven i 1946, og fulgte opp med nye seiere i 47, 52, 53 og 59.

Regjerende mester er Jason Kokrak. Han tok karrierens andre seier når han vant to slag foran Jordan Spieth i fjorårets turnering.

Det er ca. 174 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Viktor Hovland løfter spillet sitt

Viktor Hovland meldte seg selv i god form og klar for kamp om topplasseringer før PGA-mesterskapet sist uke. Etter en god treningsperiode lå alt til rette for godt spill fra nordmannen.

Teori og praksis er dessverre to forskjellige ting i idrett, og Hovland fikk aldri start i årets andre major. To runder på par på torsdag og fredag gjorde at han klarte cuten og kom seg til helgespillet, men lørdagens runde på fem over par gjorde han sjanseløs i seierskampen.

Avslutningen søndag var også variabel. Han havnet på bogey-toget underveis, men en god avslutning gjorde at han endte runden på par - turneringen på fem over - ti slag bak vinneren Justin Thomas.

Vi tror på en revansjelysten Viktor Hovland denne helgen. Selv om han ikke fikk det til å flyte vet vi potensialet, og han hadde kun seks slag opp til en topp ti-plassering. Det tror vi han kan greie denne gangen.

Topp ti på Viktor Hovland spiller du på her til 2.90 i odds

Favorittene i Charles Schwab Challenge 2022

Jordan Spieth var skuffet etter 34. plassen i PGA-mesterskapet sist helg, og vil nok gjerne vise seg fra en bedre side på hjemmebane. Han er fra Dallas, og vant her i 2016.

Dette er hans tiende start i turneringen, og i tillegg til seieren har han tre andreplasser og har vært åtte ganger topp 15.

Det kan være fristende med et lite lodd på Jordan Spieth som vinner. Det gir hele 13.50 i odds og det spiller du på her

Det var en sensasjon at verdensener Scottie Scheffler misset cuten i PGA-mesterskapet. Golf er de små marginers idrett, og han viste at han er menneskelig tross alt.

Mannen med tre seiere på de syv siste turneringene kommer i likhet med Jordan Spieth fra Dallas, og spiller omtrent på hjemmebane. Han vil nok også vise seg frem på hjemmebane. Spørsmålet er om forrige helgs nedtur har satt spor i topplokket.

Vi tror han spiller bedre denne gangen, men seieren er vi ikke så sikre på.

Topp fem på Scottie Scheffler spiller du på her til 3.35 i odds

Til slutt tar vi med et wild-card. Will Zalatoris tapte omspillet mot Justin Thomas i forrige ukes PGA-mesterskap. Han er best på touren fra utslag til green, og han er best på innspill til green.

Han er også den beste spilleren der ute som enda ikke har vunnet. Får han en litt hetere putter er det kun et spørsmål om tid før den første seieren kommer.

Det kan skje allerede til helgen, og oddsen på Zalatoris som vinner er meget spennende.

Seier til Will Zalatoris spiller du på her til 23.00 i odds

All oddsen på Charles Schwab Challenge finner du her