(Nettavisen)

Sommeren 2010 fikk Malaga ny eier i den søkkrike sjeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani. En mann som et par år tidligere hadde forsøkt å kjøpe Liverpool.

Alt var fryd og gammen på den spanske solkysten.

Dette spillet på en ny Malaga-nedtur mandag kveld gir 1,95 i odds

Den arabiske prinsen fra Qatar satset fantasibeløp for å klatre opp i toppen av europeisk fotball. Sjeiken kjøpte mange dyre spillere. Den mest kjente, om ikke den dyreste, var Ruud van Nistelrooy fra Hamburg. Men han bladde også opp 80 millioner kroner til Olympique de Lyon for Jérémy Toulalan og 160 millioner kroner til Villareal for Santi Carzola. I tillegg ble ringreven Manuel Pellegrini ansatt som trener.

Champions League-nedtur

Det var ment å være begynnelsen på en ny æra for Malaga. De nye Qatar-eierne hadde store ambisjoner og fansen håpet at klubben kunne bryte hegemonitet til Barcelona og Real Madrid i La Liga.

3. april 2013 spilte Malaga CF kvartfinale i Champions League mot Borussia Dortmund og de tapte 2-3 sammenlagt. Det var en gedigen nedtur.

Malaga rykket ned fra La Liga fem år senere, og laget ligger nå på nedrykksplass på nest øverste nivå. Hva gikk så galt i Malaga?

Tirsdag er det 193 millioner i førstepremiepotten i Eurojackpot - du kan levere din kupong her

Sjeiken hadde store planer også utenfor fotballen på Costa del Sol. Han ville bygge et nytt stadion, renovere marinen og et gigantisk hotell-kompleks, men møtte motbør hos lokale myndigheter. De mislykkede eiendomsprosjektene og en krangel om TV-rettighetene i La Liga blidgjorde ikke Malaga-eieren. Han ville ikke lenger investere i klubben. De nye Financial Fair Play-reglene gjorde også at Malaga ble utestengt fra europeiske konkurranser i fire sesonger, noe som senere ble redusert til én. Uten europeisk fotball ville de fleste stjernespillerne vekk.

Abdullah Bin Nasser Al Thani krangler fortsatt med lokale myndigheter, fansen vil ha ham vekk, og klubben er i ferd med å rykke ned på nivå tre. Vi tror de får trøbbel på Tenerife mandag kveld.

CD Tenerife - Malaga CF

Odds: CD Tenerife vinner - 1,95 i odds

Kampstart mandag 19. september klokken 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Heliodoro Rodríguez López

Vi tror at CD Tenerife vinner mot Malaga. Det kan du spille på her til 1,95 i odds

Tenerife var nær ved å rykke opp til La Liga sist sesong, men de har fått en blytung start på 2022-2023-sesongen. Laget fra den største av Kanariøyene har kun vunnet én av de første fem kampene. Seieren kom i forrige hjemmekamp da de slo Racing Santander 1-0.

Luis Miguel Ramis’ lag har faktisk kun tapt tre av de siste ni kampene hjemme på Estadio Heliodoro Rodríguez López, hvor de er ubeseiret denne sesongen og tok hele 32 poeng sist sesong.

Sterke på hjemmebane

Selv om Tenerife ikke har vunnet noen av de tre siste kampene mot Malaga, så har de kun tapt to av de siste ni kampene hjemme på øyen i Atlanterhavet.

Hvis du trodde at Tenerife har hatt en dårlig start, så er situasjonen for Malaga enda verre. Den tidligere toppklubben i La Liga har tapt fire av de fem første kampene denne sesongen, og ligger på nest sisteplass i Segunda Division.

Onsdag er det 42 millioner i førstepremiepotten i Vikinglotto - du kan levere din kupong her

Det virker som problemene fra sist sesong bare forfølger Andalucia-laget. Da endte laget kun to poeng over nedrykksstreken. De tapte 19 av sine 42 kamper.

Pablo Guede sine gutter har nå tapt seks av de siste ni bortekampene, og de har kun vunnet fem ganger på 28 forsøk på bortebane siden april 2021.

Vi tror hjemmebanefordelen blir avgjørende, og Tenerife vinner kampen på Estadio Heliodoro Rodríguez López.

Vi tror at CD Tenerife vinner mot Malaga. Det kan du spille på her til 1,95 i odds

Dersom du ønsker å ta større risiko, så finnes det andre spennende spill på denne matchen.

I tre av de fem første kampene til Tenerife denne sesongen har det stått uavgjort etter de første 45 minuttene, mens det har stått uavgjort i to av de tre første bortekampene til Malaga. Det virker ganske sannsynlig at vi også kommer til å få en jevnspilt på Heliodoro Rodríguez López i kveld.

I tre av de seks siste kampene hjemmekampene til Tenerife mot Malaga har det stått uavgjort til pause.

Vi tror at det står uavgjort til pause og at Tenerife avgjør kampen i 2. omgang. Det gir 4,80 i odds