(Nettavisen)

Etter at Trondheims-Ørn skiftet navn til Rosenborg før 2020-sesongen har Vålerenga kun vunnet én gang mot trønderne.

Rosenborg har vunnet to ganger og tre kamper har endt uavgjort.

RBK kjørte over Vålerenga i store deler av kampen på Intility Arena i slutten av mai, men fikk med seg kun ett poeng. Hjemme på Koteng Arena tror vi trønderne tar alle tre poengene lørdag.

Rosenborg - Vålerenga

Odds: Rosenborg vinner og det scores under 2,5 mål i kampen - 5,70 i odds

Kampstart lørdag 18. juni kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Koteng Arena

Kampen vises på NRK Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Rosenborg vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen - 5,70 i odds

For andre helg på rad ble det satt publikumsrekord i Toppserien forrige søndag. 11.636 tilskuere hadde kjøpt billett til toppkampen mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal.

Brann hadde ikke tapt i Toppserien siden høsten 2020, men trønderne slo de bergenske serielederne 1-0. De gjennomførte en god taktisk kamp mot Brann, hvor de forsvarte seg dypt, lot Brann trille ball og samtidig var farlige nesten hver gang de gikk på kontringer.

RBK er i strålende form. De står med 4-1-0 på de fem siste kampene.

Etter at Rosenborg slo Brann i forrige serierunde og Brann vant over Vålerenga runden i forkant, er det nå åpent i toppen.

Kun ett lag tjener på uavgjort

Vålerenga vil med seier kun være to poeng bak Brann, mens Rosenborg vil gå forbi VIF på tabellen og få et overtak på Oslo-laget, riktignok med én kamp mer spilt. Det er kun ett lag som vil profittere på et uavgjort-resultat, og det er serieleder Brann.

RBK trenger de tre poengene mest i denne kampen. De må vinne her om det skal være håp om å havne blant topp to inn mot sluttspillet.

Supertrekning i Lotto med ca. 28 ekstra Lotto-millionærer. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

Rosenborg var det beste laget da de møttes i Oslo for tre uker siden. Likevel fikk de kun med seg ett poeng fra hovedstaden. Ifølge statistikken til nifs.no hadde RBK 14 avslutninger i kampen mot VIF i Oslo, mens hjemmelaget kun hadde fem. Hele 9 av de 14 skuddene var på mål, mens tre av Vålerengas avslutninger traff innenfor stengene.

Vi tror Rosenborg får bedre uttelling i lørdagens kamp og tar alle tre poengene på hjemmebane, men det blir neppe noen målfest i Trondheim.

Det er sjelden kampene mellom topplagene i Trondheim blir målrike. Kun to av de åtte siste kampene mellom RBK og de tre andre toppklubbene i Toppserien (LSK Kvinner, Vålerenga og Brann/Sandviken) har endt med over 2,5 mål.

Vi tror at Rosenborg vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen - 5,70 i odds