(Nettavisen)

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har en bemerkelsesverdig statistikk mot Lillestrøm.

55-åringen har møtt kanarifuglene 26 ganger med Strømsgodset, Odd og Vålerenga i løpet av de siste 15 årene.

Før onsdagens kamp på Åråsen står Fagermo uten tap i de ni siste kampene mot Lillestrøm, uansett bane.

Klikk her for å spille på Lillestrøm-seier mot VIF til 5,10 i odds

Han har kun spilt to ganger mot LSK som Vålerenga-trener. Begge kampene endte uavgjort.

Fagermo tapte de åtte første bortekampene mot Lillestrøm som trener, men den statistikken har endret på seg de siste årene.

Han har faktisk ikke tapt på Romerike siden 2014. De seks siste kampene på Åråsen viser 3-3-0.

Men vi tror den sterke statistikken hans mot kanarifuglene ryker onsdag.

Lillestrøm - Vålerenga

Odds: Lillestrøm vinner og det scores under 2,5 mål i kampen - 5,10 i odds

Kampstart onsdag 25. mai kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Åråsen

Kampen vises på Max og discovery+ Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Lillestrøm vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 5,10 i odds

Lillestrøm har fått en superb start på sesongen. Geir Bakkes lag er ubeseiret etter de åtte første seriekampene, hvorav seks av dem er vunnet. De deler tabelltoppen i Eliteserien sammen med Viking.

Ekte hatoppgjør i Norge er det få av, men kampene mellom Lillestrøm og Vålerenga er det nærmeste vi kommer.

På fredag vil potten ligge på 174 millioner - lever kupongen din her.

Onsdag møtes lagene på Åråsen, og vi tror Lillestrøm har gode muligheter til å vinne sin femte strake hjemmekamp. De har vunnet de fire første hjemmekampene denne sesongen, uten å slippe inn et eneste mål. Inkludert sist sesong er romerikingene ubeseiret i ni hjemmekamper på rad, hvorav syv er vunnet og de har bare sluppet inn ett mål i denne perioden.

Vålerenga på sin side står uten seier i de tre siste kampene. De tapte 2-3 mot Strømsgodset i søndagens kamp på Marienlyst. Dermed har Oslo-laget tapt fire av fem bortekamper denne sesongen.

Det er ikke noe stor overraskelse.

Dag-Eilev Fagermos lag gjør det nemlig sjelden bra på bortebane. Det viser også statistikken. De fem siste sesongene har lagene hans kun vunnet 17 av 80 bortekamper (både Odd og Vålerenga).

Vålerenga har ikke vunnet noen av de fem siste kampene mot rivalene fra Åråsen, og formen deres gir ikke grunn til å tro på seier til Oslo-laget. De har kun vunnet tre av de åtte første kampene denne sesongen, og alle trepoengerne har kommet mot lag som ligger i bunn av tabellen.

Resultatene tyder på at VIF får problemer mot serielederen i onsdagens kamp.

Helland ute med skade

Det later til at Fagermo nok en gang må klare seg uten Fredrik Oldrup Jensen. Ivan Näsberg gikk ut med skade sist, og det er usikkert om han blir klar til hatkampen mot LSK.

Geir Bakke mangler kun Pål Andre Helland. Han er ute med en strekk i leggen og rekker ikke tilbake før til Rosenborg-kampen 19. juni. Magnus Knudsen satt på benken sist, men han er trolig tilbake til onsdagens kamp.

På fredag vil potten ligge på 174 millioner - lever kupongen din her.

Onsdagens kamp på Åråsen kan fort bli avgjort på en dødball. Åtte av 17 scoringer har kommet på dødballer så langt. Det er fire beist som stormer inn i feltet hos kanarifuglene: Espen Garnås, Akor Adams, Hólmbert Fridjónsson, Tom Pettersson og Igoh Ogbu.

LSK spilte sin forrige kamp lørdag, mens VIF spilte søndag. Det betyr at vertene har én dag mer hvile enn gjestene fra hovedstaden. Det kan gi hjemmelaget en fordel.

På Åråsen har LSK vært solide. De har kun sluppet inn ett mål på de ni siste hjemmekampene i ligaen. De har ikke sluppet inn i de fire siste kampene. Åtte av de tolv siste kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm har endt med under 2,5 mål. Vi tror heller ikke at onsdagens kamp blir noen målfest.

Vi tror at Lillestrøm vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 5,10 i odds