(Nettavisen)

Søndag møtes Norge og Danmark for sjette gang i en EM-finale for kvinner. Det står 3-2 i norsk favør.

Klikk her for å spille liveodds på EM-finalen

Danskene vant i 1996 og 1997, før Norge tok sitt første håndballgull i Amsterdam i 1998. Lagene møttes også i finalen i Danmark i 2002. Den gangen tapte Norge.

Sist Norge og Danmark spilte mot hverandre i en EM-finale var i 2004. Da vant Norge i Budapest.

Norge er kjempefavoritter før finalen. De står til 1,48 i odds hos Norsk Tipping, mens dansk seier gir 3,10 i odds. Vi mener finalen blir jevnere enn oddsen tilsier, men vi tror på norsk seier.

Danmark - Norge

Odds: Norge vinner - 1,48 i odds

Kampstart søndag 20. november kl. 20:30

Spillestopp kl 20:29

Arena Stožice

Slik ser du kampen:

Den vises på TV3 Skaff deg tilgang her

Se Danmark - Norge på TV3 og Viaplay. Skaff deg tilgang her!

Vi tror at Norge vinner med 1-5 mål. Det kan du spille på til 2,40 i odds

Søndag skal de norske håndballjentene kjempe for Norges niende EM-tittel av 15 mulige.

Norge var fullstendig overlegen i gruppespillet hvor de feide over Kroatia (32-23), Sveits (21-38) og Ungarn (32-22), men de fremsto ikke som en gullkandidat i hovedrunden i EM. De slet seg til knappe seire mot Slovenia og Sverige, hvor de henholdsvis vant med tre og to mål, og de tapte 29-31 mot finalemotstander Danmark.

Det er ca. 335 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

31 baklengsmål mot Danmark var et lavmål forsvarsmessig.

Men de norske håndballjentene reiste seg i semifinalen mot Frankrike og leverte sin suverent beste kamp i EM. De slo Frankrike 28-20.

Dermed er det klart for en skikkelig drømmefinale mellom Danmark og Norge.

Norge har overtaket

Forrige gang Danmark og Norge møttes i en finale var under EM i Budapest i 2004. 25-27-tapet var begynnelsen på en 18 år lang nedtur for de danske jentene. Samtidig var det starten på de norske håndballjentenes dominans som har vart frem til nå.

Selv om Norge har vunnet 16 av de siste 17 kampene mot Danmark, så har det vært mange tette og jevnspilte kamper mellom de to nasjonene.

Norge har faktisk ikke vunnet med flere enn tre mål i noen av de fem siste seirene mot danskene, og vi tror også at det blir mye neglebiting foran TV-apparatene i de tusen norske hjem søndag kveld.

Da Norge tapte mot Danmark onsdag var det flere ting som gikk skeis. Det florerte i perioder med personlige feil, og bakover raknet det for Norge i sluttminuttene. Samtidig hadde danskene en matchvinner mellom stengene i Sandra Toft. Nettopp keeperkampen blir viktig i EM-finalen. Den kan bli uhyre spennende.

I fredagens semifinale viste Norge gnistrende spill offensivt, og Silje Solberg-Østhassel vartet opp med den ene superredningen etter den andre. Hun drev de franske spillerne til vanvidd, men hun fikk også hjelp av et sterkt forsvar.

Det Norge viste mot Frankrike gjør oss sikre på at de norske håndballjentene ikke taper to kamper i samme mesterskap mot danskene.

Men de får ingen enkel kamp i finalen.

De norske jentene har enormt sterke resultater å vise til i EM med åtte gull, hvor syv av dem har kommet på de ti siste mesterskapene. Vi tror de kan innkassere EM-gull nummer ni søndag kveld.

Vi tror Norge vinner med 1-5 mål mot Danmark. Det kan du spille på her til 2,40 i odds