(Nettavisen)

Arne Erlandsen, som var mangeårig trener i Lillestrøm Sportsklubb, trente KuPS til tredjeplass i den finske toppdivisjonen sist sesong. Kun målforskjellen skilte dem fra Inter Turku som endte på andreplass.

Fredag er det ca. 233 millioner i Eurojackpot-potten.

Til tross for gode resultater, ble ikke 61-åringen enig med klubben fra skihoppbyen Kuopio om en ny kontrakt. Den norske trenerveteranen er denne sesongen erstattet av tidligere Tromsø-trener Simo Valakari.

Finnen har vært uten trenerjobb siden april. Han fikk sparken på Alfheim like før seriestarten i OBOS-ligaen sist sesong. Han mente klubben og ham selv hadde helt ulike syn på hvordan TIL skulle drives videre. – Svært sjelden går sparing og suksess hånd i hånd, sa Valakari til den finske avisen Helsingin Sanomat.

Nå er han på plass i ny trenerjobb i «De tusen sjøers land». Men resultatene har så langt vært så som så.


Seinäjoen JK - Kuopio PS 3,15 - 3,05 - 2,10 B (spillestopp torsdag kl. 17.29)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Finsk, Veikkausliiga. SJK ligger på femteplass før torsdagens kamper i den finske toppdivisjonen. De har vunnet to av de fem første kampene, men begge seirene har kommet mot lag i bunnen av tabellen.

Uten seier på hjemmebane

SJK var et av de svakeste hjemmelagene i Veikkausliiga sist sesong, og de har heller ikke fått det til å klaffe på hjemmebane denne sesongen.

De har spilt tre hjemmekamper denne sesongen, men har fortsatt til gode å vinne. De spilte 1-1 hjemme mot nyopprykkede KTP i serieåpningen. Deretter spilte de 1-1 i den andre hjemmekampen mot IFK Helsingfors, og i den siste hjemmekampen tapte SJK 0-2 mot serieleder HJK.

Fredag er det ca. 233 millioner i Eurojackpot-potten.

Gjensyn med suksesstrener

Torsdag møter SJK en gammel kjenning. Simo Valakari trente Seinäjoen JK før han tok over Tromsø i juli 2017. Den tidligere TIL-treneren hadde stor suksess i den lille byen Seinäjokis.

I 2012 ble han hovedtrener for SJK som den gangen lå på nivå to i Finland. Han rykket opp med laget til Veikkausliiga i 2013, og vant seriegull med klubben i 2015. Laget vant også den finske ligacupen i 2014.

Her kan du skrape Flax på nett

Valakari har fått en tøff start som KuPS-trener. De ligger nede på syvendeplass etter fem serierunder, og står med to strake ettmålstap mot Ilves Tampere (2-3) og Haka (1-2).

Valakari var et mareritt for KuPS

KuPS klarte aldri å slå SJK med Valakari som trener. Han hadde seks seire og seks uavgjorte på tolv kamper mot KuPS som SJK-trener.

Etter at Valakri forlot Seinäjokis har KuPS vært det beste laget i de innbyrdes møtene.

KuPS er ubeseiret i de fire siste bortekampene mot SJK, hvorav tre av kampene er vunnet.

Her er hele torsdagens oddsprogram

De har ikke tapt på OmaSP stadion siden i juli 2017.

KuPS har faktisk kun tapt én av de siste elleve kampene mot SJK, og vi tror heller ikke at de taper torsdagens kamp.

2,10 i odds på at Valakari slår sin gamle arbeidsgiver er greit nok. .

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset